Fortsätt till innehållet
Chokladdoppade proteinbollar

Chokladdoppade proteinbollar

Lyxiga chokladbollar med PROfeel® proteinshake som ger dig protein, energi och maximal njutning på en och samma gång. Välj gärna sockerfri choklad och sötströ eller annan sockerfri ersättning.

Chokladdoppade proteinbollar

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • 250 ml Valio PROfeel® proteinmilkshake choklad
  • 75 g
    Valio smör normalsaltat, rumstempererat
    Vårt smör kärnar vi på traditionellt vis med färsk grädde och en nypa salt för…
    Valio smör normalsaltat 500 g
  • 4 dl havregryn
  • 2 msk sötströ eller annan sockerersättning
  • 1 msk kakao
  • 1 msk kaffe, kallt
  • 1 nypa salt
  • 100 g mörk choklad, gärna sockerfri
  • 0 kg kokosflingor

Instruktioner

  1. Mixa proteinshake, smör, havregryn, sötningsmedel, kakao, kaffe och en nypa salt i en matberedare och mixa tills allt går ihop till en slät och formbar massa.
  2. Ställ kallt ca 15 minuter. Forma massan bollar. Ställ kallt i ca 10 minuter.
  3. Smält försiktigt chokladen i mikrovågsugnen. Ta en chokladboll i taget med en gaffel och doppa i chokladen. Låt överflödig choklad rinna av och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
  4. Toppa direkt med kokosflingor.
  5. Låt stelna i kylen innan servering.

Till recepten


Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.