Fish and chips

Fish and chips

Fish and chips

Denna älskade brittiska maträtt är enkel i sin skönhet. Här en enkel och lättlagad variant, med färdiga fiskpinnar. Serveras med en generös portion av potatischips och en dipsås på en bas av majonäs. En hyllning till den brittiska matkulturen!

4 Portioner
30 min
00 ratings

Ingredienser4 Portioner

500 g
Potatis
3 msk
Salt
1 paket
Fiskpinnar

Kall sås

2 dl
1 dl
Majonäs
½ dl
Hackad dill
½ dl
Gräslök
Salt
Vitpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skiva potatisen till tunna chips, t ex med en osthyvel eller en kniv. Bred ut på en plåt (lägg bakplåtspapper under om du vill) eller i en stor ugnsform. Klicka ut smör ovanpå och strö över salt.
  3. Lägg fiskpinnarna ovanpå.
  4. Grädda i mitten av ugnen i 225 grader i ca 20 min tills potatisarna är mjuka.
  5. Medan maten gräddas, förbered såsen.
  6. Blanda majonnäs och crème fraiche i en skål.
  7. Hacka dill och gräslök och rör ner i såsen.
  8. Smaka av såsen med salt och peppar. Servera tillsammans med fiskpinnarna och potatischipsen!

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.