Fortsätt till innehållet

Fish and chips

Denna älskade brittiska maträtt är enkel i sin skönhet. Här en enkel och lättlagad variant, med färdiga fiskpinnar. Serveras med en generös portion av potatischips och en örtig dipsås. En hyllning till den brittiska matkulturen!

Fish and chips

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • 500 g potatis
  • 3 msk
    Valio smör normalsaltat
    Vårt smör kärnar vi på traditionellt vis med färsk grädde och en nypa salt för…
    Valio smör normalsaltat 500 g
  • 600 g fiskpinnar
  • 0 kg salt

Kall sås

  • 2 dl
    Valio Laktosfri lätt crème fraiche 12%
    Valio laktosfri lätt crème fraiche har en naturell, krämig, god och fyllig smak. Passar bra…
    Valio Laktosfri lätt crème fraiche 12% 200 g
  • 1 dl majonnäs
  • ½ dl dill, hackad
  • ½ dl gräslök, hackad
  • 0 kg salt
  • 0 kg vitpeppar

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225°C .
  2. Skiva potatisen till tunna chips, t ex med en osthyvel eller en kniv.
  3. Lägg på en plåt med bakplåtspapper eller i en stor ugnsform. Klicka ut smör ovanpå. Salta.
  4. Lägg fiskpinnarna ovanpå.
  5. Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter tills potatisarna är mjuka och fisken är klar.

Sås

  1. Blanda majonnäs, crème fraiche och örter i en skål. Smaka av med salt och peppar.
  2. Servera tillsammans med fiskpinnarna och potatischipsen!

Till recepten


Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.