Förberedelsetid
Aktiv
25 min
Passiv
20 min
Totalt
45 min
Svårighetsgrad
-
Matlagningsentusiast
- Ugn225°C
Recension
0
stjärnor av fem
0 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängder- 500 g potatis
-
3 msk
Valio smör normalsaltatVårt smör kärnar vi på traditionellt vis med färsk grädde och en nypa salt för…
- 600 g fiskpinnar
- 0 kg salt
Kall sås
-
2 dl
Valio Laktosfri lätt crème fraiche 12%Valio laktosfri lätt crème fraiche har en naturell, krämig, god och fyllig smak. Passar bra…
- 1 dl majonnäs
- ½ dl dill, hackad
- ½ dl gräslök, hackad
- 0 kg salt
- 0 kg vitpeppar
Dela recept
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225°C .
- Skiva potatisen till tunna chips, t ex med en osthyvel eller en kniv.
- Lägg på en plåt med bakplåtspapper eller i en stor ugnsform. Klicka ut smör ovanpå. Salta.
- Lägg fiskpinnarna ovanpå.
- Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter tills potatisarna är mjuka och fisken är klar.
Sås
- Blanda majonnäs, crème fraiche och örter i en skål. Smaka av med salt och peppar.
- Servera tillsammans med fiskpinnarna och potatischipsen!
Till recepten
Dela recept