Förberedelsetid
Aktiv
40 min
Totalt
40 min
Svårighetsgrad
-
Matlagningsentusiast
Recension
0
stjärnor av fem
0 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängder-
50 g
Valio Laktosfri smörSmör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
- 3½ dl vetemjöl
- 2 tsk salt
- 3½ dl bakpulver
-
4 dl
Valio Laktosfri mjölkdryckI Valio laktosfri mjölkdryck har vi låtit alla smaker, vitaminer och mineraler vara kvar -…
- 2 ägg
-
0 kg
Valio Laktosfri smör, till stekningSmör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
Topping
- 200 g varmrökt lax
-
200 g
Valio Laktosfri lätt crème fraiche 12%Valio laktosfri lätt crème fraiche har en naturell, krämig, god och fyllig smak. Passar bra…
- 1 lime, i klyftor
- 8 dillkvistar
Dela recept
Instruktioner
- Smält smöret och låt svalna något.
- Blanda mjöl, salt och bakpulver.
- Vispa i mjölk, ägg och smöret till en slät smet.
- Lägg i en klick smör i våffeljärnet innan första våfflan.
- Grädda våfflorna i ett hett våffeljärn.Pensla med smör mellan gräddningarna.
- Toppa varje våffla med lax och crème fraiche och garnera med limeklyftor och dill.
Till recepten
Dela recept