Gari (Inlagd ingefära)

Gari (Inlagd ingefära)

Gari (Inlagd ingefära)

Gör din egen gari hemma! Gari, eller inlagd ingefära, är riktigt gott till sushin eller i en pokebowl. Tanken med gari är att tack vare ingefärans styrka rensa smaklökarna mellan sushibitarna.

4 Portioner
2 h
00 ratings

Ingredienser4 Portioner

200 g
Färsk ingefära
1 dl
Vatten
3 msk
Socker
2 msk
Ättiksprit 12%

Gör så här

  1. Skala ingefäran och hyvla eller skär i mindre bitar, ju tunnare desto bättre. Lägg ingefäran en burk med lock. Ett tips är att värma burken i ugnen i 150 grader i 10 minuter innan man häller i för att det lättare skapar ett vakuum när man sätter på locket.
  2. Häll över ättika, socker och vatten och rör om så att ingredienserna blandas. Låt stå i några timmar innan servering.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.