Fortsätt till innehållet

Inlagd gurka

Inlagd gurka kan också benämnas som ättiksgurka, smörgåsgurka eller picklad gurka. Kärt barn har många namn! Detta enkla tillbehör kan höja många rätter men vi äter det helst till köttbullarna eller på mackan med lite leverpastej.

Inlagd gurka

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • gurka
  • 2 msk ättiksprit
  • 1 krm salt
  • 2 msk strösocker
  • ½ krm vitpeppar, grovmalen
  • 1 dl vatten

Instruktioner

  1. Skiva gurkan tunt med hjälp av en osthyvel eller mandolin.
  2. Blanda ättika, salt, socker, peppar och vatten rör om så att sockret löser sig. Häll lagen över gurkan och låt stå minst 30 minuter. Ju längre de står desto mjukare blir de.

Till recepten


Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.