Inlagd paprika

Inlagd paprika

Inlagd paprika

Passar perfekt som en fyllning i vegetariska smörgåsar, tillbehör till en maträtt eller som en smakrik ingrediens i en sallad.

4 Portioner
15 min
00 ratings

Ingredienser4 Portioner

4 st
Paprikor (valfri färg)
2 st
Vitlöksklyftor, finhackade
1 dl
Vinäger
2 dl
Vatten
1 dl
Socker
1 tsk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
¼ tsk
Oregano (valfritt)

Gör så här

  1. Skär paprikorna i mindre bitar och lägg dem i en stor skål.
  2. I en liten kastrull, kombinera vitlök, vinäger, vatten, socker, salt, svartpeppar och oregano. Koka upp blandningen och låt den stå i några minuter tills sockret har löst sig.
  3. Häll den varma marinaden över paprikorna och rör om försiktigt.
  4. Låt paprikorna marinera i rumstemperatur i minst 2 timmar eller i kylskåp i minst 4 timmar.
  5. Serveras som en salladsdressing eller som ett tillbehör till kött, fisk eller kyckling.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.