Inlagda rödbetor

Inlagda rödbetor

Inlagda rödbetor

Ett härligt och mångsidigt tillbehör som ger en unik smak och näring till din måltid.

4 Portioner
30 min
00 ratings

Ingredienser4 Portioner

4 st
stora rödbetor (skalade och skivade)
½ dl
vitt vinäger
¼ dl
socker
¼ tsk
salt
¼ tsk
svartpeppar
2 st
vitlöksklyftor
2 st
dillstjälkar

Gör så här

  1. Koka rödbetorna i saltat vatten tills de är mjuka, ca 20 minuter. Låt svalna.
  2. Blanda vinäger, socker, salt, svartpeppar och vitlök i en liten kastrull. Koka upp blandningen och låt den sjuda i några minuter tills sockret har löst sig.
  3. Lägg rödbetorna i en burk eller en lufttät behållare. Häll den varma marinaden över rödbetorna och lägg till dill.
  4. Sätt på locket och förvara i kylskåpet i minst 24 timmar för att låta smakerna utvecklas.
  5. Serveras som en salladsdressing eller som ett tillbehör till en större måltid.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.