Fortsätt till innehållet

Inlagda rödbetor

Ett härligt och mångsidigt tillbehör som ger en unik smak och näring till din måltid. Lika gott till husmanskosträtter som till en sallad med t ex fetaost.

Inlagda rödbetor

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • stora rödbetor, skalade och skivade
  • ½ dl vitvinsvinäger
  • ¼ dl strösocker
  • ¼ tsk salt
  • ¼ tsk svartpeppar
  • vitlöksklyftor, skalade
  • dillstjälkar

Instruktioner

  1. Koka rödbetorna i saltat vatten tills de är mjuka, ca 20 minuter. Låt svalna.
  2. Blanda vinäger, socker, salt, svartpeppar och vitlök i en liten kastrull. Koka upp blandningen och låt den sjuda i några minuter tills sockret har löst sig.
  3. Lägg rödbetorna i en burk eller en lufttät behållare. Häll den varma marinaden över rödbetorna och lägg på dill.
  4. Sätt på locket och förvara i kylskåpet i minst 24 timmar för att låta smakerna utvecklas.
  5. Använd som en salladsingrediens eller som ett tillbehör till en måltid.

Till recepten


Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.