Fortsätt till innehållet

Köttbullar

Klassiska köttbullar med peppar och lök är en klassiker som går hem både hos stora och små. Blandfärs är något fetare än nötfärs vilket gör köttbullarna saftigare men du väljer vilket kött du vill.

Köttbullar

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • 1 dl
    Valio Laktosfri mjölkdryck
    I Valio laktosfri mjölkdryck har vi låtit alla smaker, vitaminer och mineraler vara kvar -…
    Valio Laktosfri mjölkdryck 3% 1,5 L
  • 1 dl ströbröd
  • gul lök
  • 500 g blandfärs
  • ägg
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar eller kryddpeppar, malen
  • 2 msk
    Valio smör normalsaltat
    Vårt smör kärnar vi på traditionellt vis med färsk grädde och en nypa salt för…
    Valio smör normalsaltat 500 g

Instruktioner

  1. Blanda mjölk och ströbröd i en skål. Låt svälla i 10 minuter.
  2. Skala och finhacka löken.
  3. Blanda lök, färs, ägg och kryddor med ströbrödsblandningen. Arbeta smidigt.
  4. Fukta händerna med kallt vatten och forma jämna släta bullar.
  5. Stek köttbullarna i en stekpanna med smör ca 3-5 minuter.

Till recepten


Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.