Köttfärslimpa

Köttfärslimpa

Köttfärslimpa

En saftig köttfärslimpa är den bästa vardagsmaten, men också en utmärkt helgmat. Limpan går snabbt att förbereda och ugnen sköter resten. Förbered kokt potatis under tiden limpan gräddas.

4 Portioner
1 h
00 ratings

Ingredienser4 Portioner

1 dl
½ dl
Ströbröd
1 st
Ägg
1 tsk
Salt
1 tsk
Peppar
1 krm
Vitpeppar
1 st
Lök
1 msk
400 g
Köttfärs

Gör så här

  1. Blanda grädden, ströbrödet, ägget och kryddorna. Låt svälla i ca 10 minuter.
  2. Hacka löken, stek den i en stekpanna tills den mjuknar. Kombinera alla ingredienser. Rör ihop till en smet.
  3. Forma degen till en limpa. Lägg den i en ugnssäker form eller på en plåt med bakplåtspapper.
  4. Grädda köttfärslimpan i nedre delen av ugnen i 200 grader i 30 till 40 minuter eller tills den är genomstekt. Tillagningstiden påverkas av limpans form och tjocklek.
  5. Serveras med kokt potatis, gräddsås och kokta grönsaker.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.