Fortsätt till innehållet

Köttfärsrisotto

En krämig och unik köttfärsrisotto är kanske allt som en barnfamilj gillar och behöver. Dessutom är den billig och blir klar på mindre än 30 minuter. Genialt!

Köttfärsrisotto

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • 400 g nötfärs, 10%
  • paprika, tärnad
  • gul lök, finhackad
  • grönsaksbuljongtärning
  • 1 msk tomatpuré
  • 3 dl ris, gärna långkornigt
  • 4½ dl vatten
  • 250 g
    Valio Middagsmagi ostcrème cheddar
    Middagsmagi ostcrème cheddar har en god & fyllig ostsmak och en krämig konsistens. Den laktosfria…
    Valio Middagsmagi ostcrème cheddar
  • 1 tsk basilika
  • 100 g röda körsbärstomater
  • 0 kg salt och svartpeppar
  • 0 kg olja eller smör till stekning

Instruktioner

  1. Bryn färsen i en stekpanna med lite fett. Tillsätt paprikan och löken och stek ca 5 minuter tills löken mjuknat och fått lite färg.
  2. Smula ned buljongtärningen, rör ner tomatpuré och ris. Tillsätt vattnet, rör om och låt koka upp. Krydda med salt och peppar.
  3. Låt riset koka under lock i ca 10-15 minuter. Rör om då och då. Tillagningstiden varierar beroende på typen av ris och hur kraftigt riset kokar.
  4. Rör ner ostcrème och basilika och värm upp. Dela tomaterna i mindre bitar och tillsätt.
  5. Servera gärna risotton med en sallad.

Till recepten


Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.