Fortsätt till innehållet
Krispig cajunkyckling

Krispig cajunkyckling

Smakrik och saftig kyckling med krispig panering doppas i två sorters dipp. Ta helst panko - japanskt ströbröd - med lite större flingor. Cajunkrydda är en blandning med massor av olika kryddor bla cayennepeppar, selleri, oregano och paprika. Gör din egen blandning eller ta paprikapulver som ersättning.

Krispig cajunkyckling

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • 400 g kycklingfilé
  • 1 tsk salt
  • 1 msk cajunkrydda eller paprikapulver
  • ½ paket á 250 g
    Valio Middagsmagi ostcrème jalapeño
    Middagsmagi ostcrème jalapeño har en god & fyllig ostsmak och en krämig konsistens. Den laktosfria…
    Valio Middagsmagi ostcrème jalapeño
  • 2 dl ströbröd, gärna panko
  • 100 g
    Valio Laktosfri smör
    Smör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
    Valio Laktosfri smör 500 g

Till servering


Instruktioner

  1. Skär kycklingfiléerna i tjocka strimlor. Krydda med salt och cajunkrydda.
  2. Lägg ostcrèmen på en tallrik och lägg ströbrödet i en annan. Doppa kycklingbitarna först i ostcrèmen och vänd dem därefter i ströbrödet.
  3. Smält smöret och ringla över.
  4. Grädda i övre delen av ugnen i 225 i 20 minuter.
  5. Servera med resten av ostcrèmen och crème fraîche.

Till recepten


Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.