Fortsätt till innehållet

Picklad rödkål

Liva upp din måltid med ett smakrikt och färgsprakande tillbehör. Gott till hamburgare men även på sallader och till fisk.

Picklad rödkål

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • ½ kg rödkål
  • 2 dl vatten
  • 2 dl äppelcidervinäger
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk salt
  • kryddpepparkorn

Instruktioner

  1. Skär rödkålen i tunna skivor och skölj noga.
  2. Koka upp vinäger, socker, salt och peppar i en kastrull.
  3. Lägg ned rödkålen och koka i ca 5 minuter eller tills den är mjuk.
  4. Ta bort kastrullen från värmen och låt den svalna.
  5. Förvara rödkålen i en burk i kylskåpet så att smakerna utvecklas.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.