Fortsätt till innehållet
Risgrynsgröt med havredryck

Risgrynsgröt med havredryck

Risgrynsgröt förknippas ofta med julen men det går självklart lika bra att servera denna delikatess under resten av årets månader. Vi har tagit fram ett recept på laktosfri risgrynsgröt som även passar dig som har en känslig mage.

Risgrynsgröt med havredryck

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • 2 dl grötris
  • 4 dl vatten
  • ½ tsk salt
  • 7½ dl Valio Oddlygood® havredryck
  • kanelstång

Instruktioner

  1. Blanda risgryn, vatten och salt i en kastrull och tillsätt kanelstången.
  2. Låt blandningen koka upp och koka sedan under lock på svag värme i ca 10 minuter.
  3. Tillsätt havredrycken och rör om. Låt puttra på svag värme i ca 30-40 minuter så att grötriset sväller. Rör om med jämna mellanrum för att inte bränna gröten.
  4. Smaka eventuell av med lite socker och lägg i en mandel om så önskas!
  5. Servera gröten med kanel, socker och havredryck eller laktosfri mjölkdryck.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.