Fortsätt till innehållet
Sillsmörgåstårta på kavringsbotten

Sillsmörgåstårta på kavringsbotten

Krämig smörgåstårta med fyllning av sill, äpple och rödlök. Toppa med det du gillar men olika former av blad och blommor blir fint, liksom rädisor och ägg.

Sillsmörgåstårta på kavringsbotten

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder

Botten

  • 100 g
    Valio Laktosfri smör
    Smör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
    Valio Laktosfri smör 200 g
  • 250 g kavring

Fyllning

Garnering

  • ägg, kokade
  • rädisor, skivade
  • dill, kvistar
  • 0 kg ärtskott
  • 0 kg ätbara blommor
  • 0 kg salladslök, skivad

Instruktioner

  1. Smält smöret i en kastrull.
  2. Mixa brödet i en matberedare. Blanda smulorna med smulorna och tryck ut i en bakplåtspappersklädd pajform med löstagbar kant (ca 22 cm Ø).
  3. Ställ kallt.
  4. Vispa grädden fast, vänd ner crème fraiche och färskost. Blanda ned sillen (spara några skivor till garnering), äppeltärningar och lök. Krydda med citronskal, svartpeppar och lite sillspad om du vill.
  5. Bred ut blandningen över botten och låt stå kallt i 3 timmar.
  6. Garnera tårtan precis innan servering.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.