Sillsmörgåstårta på kavringsbotten

Sillsmörgåstårta på kavringsbotten

Sillsmörgåstårta på kavringsbotten

Sillsmörgåstårta på kavringsbotten

Krämig och fyllig smörgåstårta gjord på kavringsbotten och Matjessill.

8 Portioner
2 h
00 ratings

Ingredienser8 Portioner

Botten

250 g
Kavring
100 g

Fyllning

400 g
200 g
1 ½ dl
Valio Laktosfri vispgrädde
400 g
Matjsesill, tunna skivor
1 st
Äpple, små tärningar
1 st
Rödlök, hackad
½ st
Citronskal, rivet
1 krm
Svartpeppar, malen

Garnering

2 st
Ägg, kokade
5 st
Rädisor, skivade
75 g
Salladsmix
5 st
Dill, kvistar
2 krm
Salt

Gör så här

  1. Fäst bakplåtspapper i botten av en pajform med löstagbar kant som är ca Ø 22 cm.
  2. Smält smöret i en kastrull.
  3. Mixa brödet i en matberedare, tillsätt sedan smulorna i det smälta smöret, rör om tills smulorna sugit upp allt smör.
  4. Tryck ut brödmassan i pajformen och ställ kallt.
  5. Vispa grädden, tillsätt crème fraiche och cream cheese. Blanda ned sill (spara några skivor till garnering), äppeltärningar och lök. Krydda med citronskal och svartpeppar.
  6. Bred ut blandningen över kavringsbotten och låt stå i kylskåpet minst 1 h.
  7. Garnera tårtan precis innan servering.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.