Fortsätt till innehållet
Snabb ostfondue med spansk touch

Snabb ostfondue med spansk touch

Varm ostfondue med smakrika chorizobitar, kryddiga chiliräkor och krispigt vitlöksbröd bjuder på en smakupplevelse med spansk touch. Perfekt en fredagskväll när man vill ha något litet eller som förrätt att dela med vänner.

Snabb ostfondue med spansk touch

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder

Tillbehör

  • 200 g chorizo
  • 200 g räkor, kokta och skalade
  • ½ dl sweet chilisås
  • 0 kg smör eller olivolja

Vitlöksbröd

  • baguette
  • vitlöksklyfta
  • 30 g
    Valio Laktosfri smör
    Smör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
    Valio Laktosfri smör 500 g

Instruktioner

  1. Skär chorizon i skivor. Stek skivorna i en stekpanna med lite smör eller olja ca 5 minuter tills de har fått färg.
  2. Skiva baguetten. Skala och finhacka vitlöken. Stek brödet gyllenbrunt i en stekpanna med smöret och vitlöken.
  3. Häll ostcrèmerna i varsin kastrull och värm upp dem försiktigt.
  4. Lägg räkorna i en skål och blanda försiktigt med chilisåsen.
  5. Häll upp den varma ostcrèmerna i skålar. Servera med brödet, korvarna och räkorna.

Till recepten


Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.