Fortsätt till innehållet

Vaniljglass

Ibland så är det klassiska det bästa och inte mycket går upp mot en god vaniljglass som du kör i glassmaskin. Glassen är god att äta bara som den är eller tillsammans med färska bär.

Vaniljglass

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder

Instruktioner

  1. Häll mjölken i en tjockbottnad kastrull.
  2. Dela vaniljstången. Skrapa ner fröna i mjölken. Lägg ner resten av vaniljstången i kastrullen.
  3. Koka upp mjölken under omrörning. Ta av från värmen och låt svalna en stund. Ta bort vaniljstången.
  4. Vispa samman socker och äggulor.
  5. Sätt tillbaka kastrullen på spisen. Vispa ner äggblandningen lite i taget. Värm tills blandningen tjocknar under ständig vispning, men se upp för den ska inte koka.
  6. Kyl smeten i ett vattenbad. Rör om emellanåt.
  7. Vispa grädden fast och vänd försiktigt mer i smeten.
  8. Kör i glassmaskinen enligt anvisning.

Till recepten


Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.