Fortsätt till innehållet

Vaniljglass

Ibland så är det klassiska det bästa och inte mycket går upp mot en god vaniljglass. Äkta vanilj gör denna krämiga och fylliga glass till en härlig smakupplevelse. Glassen är god att äta bara som den är eller tillsammans med färska bär.

Vaniljglass

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder

Instruktioner

  1. Mät upp mjölken i en tjockbottnad kastrull.
  2. Dela vaniljstången. Skrapa ner fröna i mjölken. Lägg även ner resten av vaniljstången i kastrullen.
  3. Koka upp mjölken långsamt i 5 minuter under omrörning. Ta av från värmen och låt svalna en stund. Ta bort vaniljstången.
  4. Blanda socker och äggulor.
  5. Sätt tillbaka kastrullen på spisen. Tillsätt blandningen av ägg och socker gradvis till mjölken under omrörning.
  6. Fortsätt att värma blandningen under omrörning tills blandningen tjocknar och blir gelatin-liknande. Lyft av blandningen direkt efter förtjockning, låt inte koka upp.
  7. Kyl vaniljsmeten i kallt vattenbad. Rör om emellanåt.
  8. Vispa grädden. Blanda försiktigt ner vaniljsmeten i grädden.
  9. Häll blandningen i glassmaskinen och förbered glassen enligt glassmaskinens anvisningar.
  10. Om du vill kan du lägga glassmassan i frysen. Detta gör glassen fastare och enklare att forma glasskulor.

Tänk på:

  1. Kontrollera kapaciteten på glassmaskinen innan du gör den.

Till recepten


Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.