Förberedelsetid
Aktiv
2 h
Totalt
2 h
Svårighetsgrad
-
Matlagningsentusiast
Recension
0
stjärnor av fem
0 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängder-
4 dl
Valio Laktosfri mjölkdryckI Valio laktosfri mjölkdryck har vi låtit alla smaker, vitaminer och mineraler vara kvar -…
- ½ vaniljstång
- 4 äggulor
- 1½ dl socker
-
5 dl
Valio Laktosfri vispgräddeValio laktosfri vispgrädde kan användas i både varm matlagning, bakning och desserter. Ge smakerna i…
Dela recept
Instruktioner
- Mät upp mjölken i en tjockbottnad kastrull.
- Dela vaniljstången. Skrapa ner fröna i mjölken. Lägg även ner resten av vaniljstången i kastrullen.
- Koka upp mjölken långsamt i 5 minuter under omrörning. Ta av från värmen och låt svalna en stund. Ta bort vaniljstången.
- Blanda socker och äggulor.
- Sätt tillbaka kastrullen på spisen. Tillsätt blandningen av ägg och socker gradvis till mjölken under omrörning.
- Fortsätt att värma blandningen under omrörning tills blandningen tjocknar och blir gelatin-liknande. Lyft av blandningen direkt efter förtjockning, låt inte koka upp.
- Kyl vaniljsmeten i kallt vattenbad. Rör om emellanåt.
- Vispa grädden. Blanda försiktigt ner vaniljsmeten i grädden.
- Häll blandningen i glassmaskinen och förbered glassen enligt glassmaskinens anvisningar.
- Om du vill kan du lägga glassmassan i frysen. Detta gör glassen fastare och enklare att forma glasskulor.
Tänk på:
- Kontrollera kapaciteten på glassmaskinen innan du gör den.
Till recepten
Dela recept