Möt våra formgivare

Lär känna Clara Hedman, Selma Lindeblad och Gunnar Ólafsson – talangerna bakom våra fina krukor! De är, eller har tidigare varit, studenter på några av landets främsta designutbildningar. Här får du veta mer om hur de tänkt kring sin design.

Selma Lindeblad

Konstfack

Design "Myllra"

Jag heter Selma Lindeblad och har nyligen pluggat industridesign på Konstfack. Med mitt designförslag vill jag föra tankarna tillbaka till naturen och naturens balans. Hur alla organismer är beroende av varandra och vattnet som förenar oss.

Jag tror att den här typen av design ökar tillgängligheten för återbruk och samtidigt väcker nyfikenhet och frågeställningar kring vad en förpackning kan vara. Smartare förpackningsdesign ger produkten ett längre liv och jag hoppas att utsmyckningen kan göra att man som konsument ger förpackningen ett högre värde och inte bara ser den som skräp när den är förbrukad.

Se fler av Selmas verk

Clara Hedman

Berghs School of Communication

Design "Citrusträdgård"

Jag heter Clara och är en designstudent från Stockholm. I mitt arbete som formgivare gillar jag att utforska intressanta konstraster, starka färger och design som bjuder in till samtal.

I min design för Valio ville jag hitta en lekfull känsla som kan tilltala stora och små. Jag inspirerades mycket av min partner som älskar odling och varje sommmar fyller hela balkongen med frukt och grönt. Illustrationen jag skapat kallar jag för Citrusträdgården och den föreställer ett par i en magisk trädgård där just citrusfrukter odlas och skördas. Jag ville gestalta känslan av hur magiskt det kan kännas att skörda sådant man själv har odlat.

Jag vet att riktigt bra design kan skapa förändring och att något så litet som en väl formgiven mjölkkartong kan bidra till att man som konsument börjar se fler användningsområden för en förpackning. Jag tror bara att det gäller att hjälpa personer på traven för att få dem att inse vilka möjligheter en vanlig förpackning kan ha. Design är ett superbra verktyg för att hjälpa folk på traven att inse hur man kan återbruka material för nya ändamål.

Se fler av Claras verk

Gunnar Ólafsson

Forsbergs Skola

Design "RRR"

Jag är grafisk formgivare och reklamstudent på Forsbergs Skola. Jag har arbetat som frilansande grafisk designer sedan 2019 i mitt hemland Island. Jag gillar att arbeta med linjer och enkelhet i design, särskilt när det gäller färg och använder därför oftast bara svartvitt för att skildra eller illustrera en idé.

Men i just denna design ville jag lägga till färg. RRR står som en akronym för tre ord: Recycle, Reuse, Reduce.

Konst har i allmänhet kraften att beröra och inspirera människor på så många olika sätt (och att ge redan använda saker nytt liv är definitivt en del av det): litteratur, illustrationer, musik och många fler former av konst har den kraften på egen hand, men när de kombineras känner jag att kraften blir ännu större.

Med det här mönstret eftersträvade jag att kombinationen av ord och illustration skulle fungera som en påminnelse om det viktiga budskap som de tre orden står för (Recycle, Reuse, Reduce).

Se fler av Gunnars verk