Odla med Valio!

Gör ditt mjölkpaket till en fin kruka och gå loss med dina gröna fingrar! Det är lätt som en plätt att odla dina egna örter. Ta även chansen att tävla om fina priser.

Tävla & vinn med Valio

Var med och tävla varje vecka med chans att vinna massor av produkter från Valio, värde 1 500 kr! Är du med i tävlingen är du också med i utlottningen av finalpriset, ett presentkort på 3 000 kr från Plantagen. Allt du behöver göra är att svara på två enkla frågor om Valio och odling.

Till tävlingen

Möt våra formgivare

Lär känna Clara Hedman, Selma Lindeblad och Gunnar Ólafsson – talangerna bakom våra fina krukor! De är, eller har varit, studenter på några av landets främsta designutbildningar. Här får du veta mer om hur de tänkt kring sin design.

Läs mer

Så odlar du

Klipp av ditt mjölkpaket och vips blir det en kruka! Sedan är det bara att börja odla. Här har vi samlat enkla och användbara tips på hur du sår från grunden, planterar om örtkrukor från butiken och hur du bäst förvarar dina egenodlade örter.

Läs mer

Inspiration

Behöver du lite inspiration för att komma igång? Kolla in vilka prunkande odlingar du kan göra i mjölkpaketen!

Läs mer

Vårt arbete med hållbarhet

För oss på Valio är det en självklarhet att tänka hållbart och värna om naturen. Här kan du läsa mer om hur vi arbetar för att minska klimatavtrycket i vårt jordbruk och produktion.

Läs mer