Fortsätt till innehållet

Kampanj

Odla med Valio!

Tävla & vinn med Valio

Var med och tävla varje vecka med chans att vinna massor av produkter från Valio, värde 1 500 kr! Är du med i tävlingen är du också med i utlottningen av finalpriset, ett presentkort på 3 000 kr från Plantagen. Allt du behöver göra är att svara på två enkla frågor om Valio och odling.

Möt våra formgivare

Lär känna Clara Hedman, Selma Lindeblad och Gunnar Ólafsson – talangerna bakom våra fina krukor! De är, eller har varit, studenter på några av landets främsta designutbildningar. Här får du veta mer om hur de tänkt kring sin design.

Så odlar du

Klipp av ditt mjölkpaket och vips blir det en kruka! Sedan är det bara att börja odla. Här har vi samlat enkla och användbara tips på hur du sår från grunden, planterar om örtkrukor från butiken och hur du bäst förvarar dina egenodlade örter.

Inspiration

Behöver du lite inspiration för att komma igång? Kolla in vilka prunkande odlingar du kan göra i mjölkpaketen!


Lyft maten med färska örter

Färska örter är inte bara roliga att odla och vackra att se på, de är också fulla av arom och god smak som lyfter smakupplevelsen.

Koriander, rosmarin, oregano eller kanske mynta. Vilka örter du än väljer att odla så är det en fröjd att få använda dem i matlagningen. Vi har satt ihop en liten örtguide där du kan hitta praktiska tips när du lagar mat med några av de vanligaste örterna. Vi delar även med oss av några av våra favoritrecept där vi använder färska örter.


Vårt arbete med hållbarhet

Vårt arbete med hållbarhet

För oss på Valio är det en självklarhet att tänka hållbart och värna om naturen. Här kan du läsa mer om hur vi arbetar för att minska klimatavtrycket i vårt jordbruk och produktion.