Förberedelsetid
Aktiv
1 h
Passiv
30 min
Totalt
1 h 30 min
Svårighetsgrad
-
Nybörjarbröd
- Ugn175°C
Recension
0
stjärnor av fem
0 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängderBotten
-
150 g
Valio Laktosfri smörSmör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
- 2 dl strösocker
- 150 g mörk choklad (70%)
- 4 ägg
- ½ dl vetemjöl
- 8 bastogne kex (eller liknande)
Glasyr
- 150 g mörk choklad (70%)
-
50 g
Valio Laktosfri smörSmör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
-
2 msk
Valio Laktosfri vispgräddeValio laktosfri vispgrädde kan användas i både varm matlagning, bakning och desserter. Ge smakerna i…
Till servering
-
1¾ dl
Valio Laktosfri vispgräddeValio laktosfri vispgrädde kan användas i både varm matlagning, bakning och desserter. Ge smakerna i…
- 2 dl
- 1½ msk strösocker
- 1 msk vaniljsocker
Dela recept
Instruktioner
- Lägg bakplåtspapper i botten av en springform (Ø 22,5 cm) och smörj kanterna på formen.
- Smält smör, socker och choklad i en kastrull på låg värme till en slät blandning. Ta av kastrullen från spisen och låt blandningen svalna en stund (ca 5 min).
- Vispa i ett ägg i taget i chokladblandningen. Sikta i mjölet och rör om väl.
- Lägg Bastongekexen på botten av formen. Häll ett jämnt lager av smeten över kexen.
- Tillaga kakan i 175 grader i nedre delen av ugnen i ca 30 min. Låt svalna väl.
- Förbered glasyren: Smält chokladen i mikron eller i vattenbad. Blanda i hackat smör och grädde, ställ in i kylen i ca 10 minuter eller tills glasyren kan bredas ut med en spatel eller kniv. För över kakan från formen till ett serveringsfat och glasera.
- Förbered grädden: Vispa grädden till ett fluffigt skum och tillsätt övriga ingredienser. Servera tillsammans med tårtan.
Till recepten
Dela recept