Glutenfri tårtbotten

Glutenfri tårtbotten

Glutenfri tårtbotten

En sockerkaksbotten är en klassiker när det kommer till tårtor, och denna goda variant är glutenfri. Hemligheten för att få till det är att vispa ägg och socker riktigt länge och låt botten svalna helt innan du delar den.

12 Portioner
45 min
11 rating

Ingredienser12 Portioner

4 st
Ägg
2 dl
Socker
2 dl
Potatismjöl
1 tsk
Bakpulver

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smörj och strö mjöl i en form med löstagbar kant, på ca 24 cm i diameter.
  3. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda potatismjöl och bakpulver och rör ner det i äggsmeten.
  4. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen ca 25 minuter. Kontrollera med provsticka att kakan är helt torr och låt därefter botten svalna helt.
  5. Vänd upp botten, skär försiktigt längs med sidorna för att lossa den från formen och dela botten i 2-3 delar. Ett tips är att dela den med en tråd.
  6. Nu är botten redo att fyllas med valfri fyllning efter smak och tycke där möjligheterna är oändliga.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.