Fortsätt till innehållet
Glutenfri tårtbotten

Glutenfri tårtbotten

En sockerkaksbotten är en klassiker när det kommer till tårtor, och denna variant är glutenfri. Hemligheten för att få till luftiga tårtbottnar är att vispa ägg och socker riktigt länge och försiktigt vända ned mjölet så att luftbubblorna bibehålls. Låt botten svalna helt innan du delar den så blir den enklare att skära i flera delar.

Glutenfri tårtbotten

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • ägg
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl potatismjöl
  • 1 tsk bakpulver

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Smörj och mjöla med potatismjöl en form med löstagbar kant (ca 24 cm Ø).
  3. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda potatismjöl och bakpulver och vänd ner i äggsmeten.
  4. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen ca 25 minuter. Kontrollera med provsticka att kakan är helt torr. Låt svalna helt.
  5. Skär försiktigt längs med sidorna för att lossa tårtbottenn från formen. Dela botten i 2 eller 3 delar. Ett tips är att dela den med en tråd.
  6. Nu är botten redo att fyllas med valfri fyllning efter smak och tycke där möjligheterna är oändliga.

Till recepten


Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.