Halloween Cheesecake med chokladsmak

Halloween Cheesecake med chokladsmak

Halloween Cheesecake med chokladsmak

Halloween Cheesecake med chokladsmak

Denna tårta passar inte de fega, då Halloweens läskigaste cheesecake kommer att täckas av blod i år. Den röda färgen på blodet finns inte bara som dekoration på ytan, utan också i fyllningen av kakan, som smakar choklad, men är röd till färgen likt Red Velvet cheesecake.

12 Portioner
4 h
00 ratings

Ingredienser12 Portioner

Botten

50 g
200 g
Chokladkex

Fyllning

400 g
Färskost
2 dl
4 st
Ägg
1 dl
Socker
¾ dl
Kakao
1 msk
Vaniljsocker
2 msk
Rödvinsvinäger
1 stänk
Röd karamellfärg

Dekoration

½ dl
Vatten
1 msk
Majsstärkelse
½ dl
Sirap
1 tsk
Vaniljsocker
Röd karamellfärg

Gör så här

  1. Smält smöret. Hacka kakorna. Blanda samman smöret och kakorna till en deg och tryck ut degen på botten och sidorna av en springform klädd med bakplåtspapper (ø 20 - 23 cm).
  2. Mät upp fyllningsingredienserna i en skål. Vispa med elvisp eller mixer i ca 3 min tills blandningen är slät och fluffig.
  3. Häll fyllningen över botten. Grädda i 175 grader i ca 20 min. Sänk temperaturen till 150 grader och fortsätt grädda i ca 40 minuter tills kakan är genomstekt. Kakans yta ska spricka under gräddningen.
  4. Låt svalna innan du tar ur kakan ur formen.
  5. Blanda kallt vatten och majsstärkelse. Koka upp. Tillsätt sirapen och karamellfärgen och fortsätt koka under omrörning tills blandningen är slät och tjock.
  6. Dekorera kakan med kyld röd sirap för att skapa en blodliknande effekt.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.