Fortsätt till innehållet
Halloween cheesecake med choklad

Halloween cheesecake med choklad

Bjud på halloweens läskigaste efterrätt med en cheesecake täckt med "blod". Cheesecaken med choklad är inspirerad av den amerikanska kakan Red Velvet Cake.

Halloween cheesecake med choklad

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder

Botten

Fyllning

  • 4 dl
    Valio Laktosfri cream cheese naturell
    Valio laktosfri cream cheese är en naturell och krämig färskost som är god som pålägg…
    Valio Laktosfri cream cheese naturell 25% 200 g
  • 2 dl
    Valio Laktosfri vispgrädde
    Valio laktosfri vispgrädde kan användas i både varm matlagning, bakning och desserter. Ge smakerna i…
    Valio Laktosfri vispgrädde 35%  5 dl
  • ägg
  • 1 dl strösocker
  • ¾ dl kakao
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 1 änk röd karamellfärg

Dekoration

  • ½ dl vatten
  • 1 msk majsstärkelse
  • ½ dl sirap
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 0 kg röd karamellfärg

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 °C.
  2. Smält smöret. Hacka eller mixa kakorna fint. Blanda smöret och kakorna till en deg och tryck ut i botten på en springform klädd med bakplåtspapper (20 - 23 cm ø).
  3. Blanda ingredienserna till fyllningen i en skål. Vispa med en elvisp ca 3 minuter tills blandningen är slät och fluffig.
  4. Häll fyllningen över botten. Grädda i ca 20 minuter. Sänk temperaturen till 150 °C och fortsätt grädda i ca 40 minuter till, tills kakan är klar. Kakans yta ska spricka under gräddningen. Låt svalna innan du tar ur kakan ur formen.
  5. Koka upp vatten och majsstärkelse i en kastrull. Tillsätt sirap, vaniljsocker och karamellfärg och fortsätt koka under omrörning tills blandningen är slät och tjock. Låt kallna.
  6. Dekorera kakan med den röda sirapen för att skapa en blodliknande effekt.

Till recepten


Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.