Fortsätt till innehållet

Halloween Cupcakes

Att organisera en halloweenfest är väldigt roligt men kan också lite tidskrävande. En idé för att underlätta är att köpa färdiga muffins och dekorera á la halloween. Välj mellan batman, läskiga hjärnor eller häxor under stora hattar.

Halloween Cupcakes

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
 • 12  färdiga muffins

Hjärnor

 • 2 dl
  Valio Laktosfri vispgrädde
  Valio laktosfri vispgrädde kan användas i både varm matlagning, bakning och desserter. Ge smakerna i…
  Valio Laktosfri vispgrädde 35% 5 dl
 • 100 g lakritskola, t ex Kick
 • 0 kg svart sockermassa

Batman

 • 0 kg vit sockermassa

Instruktioner

Hjärna

 1. Koka upp grädden och tillsätt godisarna. Rör om och sjud tills de är helt smälta men låt inte smeten koka. Låt svalna helt i kylen.
 2. Vispa grädden fast och häll i en spritspåse med en rund tyll (Ø 5 mm).
 3. Tryck ut ett ca 1 cm brett sicksackmönster på muffinsarna så att det ser ut som en hjärna.

Häxhattar

 1. Strö florsocker på en plåt. Kavla ut den svarta sockermassan ovanpå till en tunn platta. Tryck ut fyra cirklar med en rund pepparkaksform. Dela cirklarna i fyra sektorer. Rulla till en kon och fukta skarven försiktigt med vatten. Ta en form från plattan eller använd en kniv för att skära cirklar något större än hattens botten för att forma hattens topp. Låt torka. Limma fast hatten på konen genom att blöta sömmen med vatten.

Batman

 1. Strö florsocker på en plåt. Kavla ut den vita sockermassan ovanpå till en tunn platta. Ta ut 12 cirklar från plattan med en rund pepparkaksform och täck muffinsen med dem. Kavla ut den svarta sockermassan på samma sätt och skär ut fladdermöss med en kniv. Låt torka. Tryck ner fladdermössen i svansen i mitten av muffinsen.

Till recepten


Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.