Halloween Cupcakes

Halloween Cupcakes

Halloween Cupcakes

Att organisera en halloweenfest är väldigt roligt. Förberedandet kan underlättas genom att använda färdiga muffins från butiken. Här är en läskig dekorationsidé i linje med Halloween-temat.

12 Portioner
2 h
00 ratings

Ingredienser12 Portioner

12 st
Färdiga muffins
2 dl
Valio Laktosfri vispgrädde
100 g
Lakritskola, t ex Kick

Dekoration

Svart sockermassa
Vit sockermassa

Gör så här

  1. Förbered lakritsglasyren i god tid: Värm grädden tills den kokar. Tillsätt godisarna och rör om tills de är helt smälta. Koka inte kraftigt.
  2. Låt den svalna i kylen.
  3. Vispa lakritsgrädden. Skär en öppning i spetsen på spritspåsen och lägg en rund (Ø 5 mm) tyll i påsen. Häll ner grädden i påsen.
  4. Extrudera ett ca 1 cm brett sicksackmönster ovanpå muffinsen.
  5. Häxhattar

  6. Kavla ut den svarta sockermassan på en bakplåt belagd med florsocker till en tunn yta. Använd en rund pepparkaksform för att göra fyra cirklar av massan. Skär cirklarna i fyra sektorer. Rulla till en kon och fukta skarven försiktigt med vatten. Ta en form från plattan eller använd en kniv för att skära cirklar något större än hattens botten för att forma hattens topp. Låt torka. Limma fast hatten på konen genom att blöta sömmen med vatten.
  7. Batman-muffins

  8. Kavla ut den vita sockerpastan på en bakplåt belagd med florsocker till en tunn plåt. Ta 12 cirklar från plattan med en rund pepparkaksform och täck muffinsen med dem. Kavla ut den svarta sockermassan på samma sätt och skär fladdermusmönster med en kniv. Låt torka. Tryck fladdermusen upprätt i svansen i mitten av muffinsen.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.