Fortsätt till innehållet

Halloweenkakor

Läskigt god och enkel Halloweenkaka dekorerad med ögon och tänder av godis. Kakan är krispig i kanterna och seg i mitten, precis som en kaka ska vara!

Halloweenkakor

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder

Kakor

  • 200 g
    Valio Laktosfri smör
    Smör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
    Valio Laktosfri smör 500 g
  • 1½ dl strösocker
  • 1½ dl farinsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • ägg
  • vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • ½ tsk salt
  • 150 g riven mintchoklad
  • 1 dl hackade cashewnötter

Dekoration


Instruktioner

Kakor

  1. Sätt ugnen på 200 grader och lägg ett bakplåtspapper på en ugnsplåt.
  2. Vispa rumstempererat smör, socker, farinsocker och vaniljsocker fluffigt. Tillsätt ägget och vispa till en slät smet.
  3. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en separat skål. Tillsätt mjölblandningen till smeten och blanda ihop till en slät smet.
  4. Tillsätt riven mintchoklad och finhackade cashewnötter i smeten och rör ihop.
  5. Klicka ut en matsked av smeten på plåten så att kakorna kan breda ut sig i ugnen (max 8 kakor per plåt).
  6. Grädda i mitten av ugnen i 200 grader i 10 minuter per plåt.

Dekoration

  1. Ögon: Forma små ögon av sockerpastan, tryck fast ögonen på kakorna efter att ha tagit ut dem ur ugnen men medan kakorna fortfarande är varma, så att ögonen enkelt fastnar på kakorna. Lämna några kakor utan ögon till steg 9.
  2. Citronfrosting: Vispa rumstempererat smör, färskost och florsocker till en slät kräm. Tillsätt citronsaft och skal och vispa lite till.
  3. Tänder: Färga frostingen röd med några droppar karamellfärg så att det får färgen av tandkött. Smeta på frostingen på insidan av kakorna. Tryck på marshmallows som små tänder på kakornas främre kant. Lägg två kakor mot varandra så att de formar en mun.

Till recepten


Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.