Förberedelsetid
Passiv
10 min
Totalt
10 min
Svårighetsgrad
-
Bakentusiast
- Ugn200°C
Recension
0
stjärnor av fem
0 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängderKakor
-
200 g
Valio Laktosfri smörSmör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
- 1½ dl strösocker
- 1½ dl farinsocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 ägg
- 3½ vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- ½ tsk salt
- 150 g riven mintchoklad
- 1 dl hackade cashewnötter
Dekoration
-
200 g
Valio Laktosfri cream cheese naturellValio laktosfri cream cheese är en naturell och krämig färskost som är god som pålägg…
-
125 g
Valio Laktosfri smör (rumstempererat)Smör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
- 2 dl florsocker
- 1 citronsaft och skal
- 0 kg vit sockerpasta
- 0 kg svart sockerpasta
- 0 kg karamellfärg, röd
- 0 kg minimarshmallows
Dela recept
Instruktioner
Kakor
- Sätt ugnen på 200 grader och lägg ett bakplåtspapper på en ugnsplåt.
- Vispa rumstempererat smör, socker, farinsocker och vaniljsocker fluffigt. Tillsätt ägget och vispa till en slät smet.
- Blanda mjöl, bakpulver och salt i en separat skål. Tillsätt mjölblandningen till smeten och blanda ihop till en slät smet.
- Tillsätt riven mintchoklad och finhackade cashewnötter i smeten och rör ihop.
- Klicka ut en matsked av smeten på plåten så att kakorna kan breda ut sig i ugnen (max 8 kakor per plåt).
- Grädda i mitten av ugnen i 200 grader i 10 minuter per plåt.
Dekoration
- Ögon: Forma små ögon av sockerpastan, tryck fast ögonen på kakorna efter att ha tagit ut dem ur ugnen men medan kakorna fortfarande är varma, så att ögonen enkelt fastnar på kakorna. Lämna några kakor utan ögon till steg 9.
- Citronfrosting: Vispa rumstempererat smör, färskost och florsocker till en slät kräm. Tillsätt citronsaft och skal och vispa lite till.
- Tänder: Färga frostingen röd med några droppar karamellfärg så att det får färgen av tandkött. Smeta på frostingen på insidan av kakorna. Tryck på marshmallows som små tänder på kakornas främre kant. Lägg två kakor mot varandra så att de formar en mun.
Till recepten
Dela recept