Halloweentårta

Halloweentårta

Halloweentårta

Lakrits ger den traditionella chokladtårtsbotten en extra touch. Dess smak är medvetet subtil, så att den övergripande smaken av kakan fortfarande är balanserad. Dekorera på valfritt läskigt sätt och denna tårta kommer att bli höjdpunkten på halloweenfesten.

12 Portioner
5 h
00 ratings

Ingredienser12 Portioner

3 ½ dl
Vetemjöl
3 dl
Socker
1 dl
Kakao
2 tsk
Bakpulver
1 tsk
Bikarbonat
2 msk
Lakritspulver
2 dl
1 dl
Flytande margarin
2 st
Ägg
2 dl
Kokande vatten

Fyllning och frosting

200 g
Vit choklad
100 g
3 st

Dekoration

50 g
Vita marshmallows
50 g
Svart sockerpasta

Gör så här

  1. Värm ugnen till 175 grader. Boka en springform på Ø 23 cm. Fäst bakplåtspappret mellan botten och kanten på formen.
  2. Mät upp de torra ingredienserna i en skål, blanda tills det är slätt. Tillsätt mjölk, margarin och ägg samtidigt under vispning med elmixer eller bakmaskin. Tillsätt till sist kokande vatten och vispa ytterligare några minuter.
  3. Häll smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 45 min tills den är genomgräddad, men fortfarande saftig. Låt svalna.
  4. Smält chokladen och smöret. Vispa. Tillsätt choklad-smörblandningen till kvargen i en tunn remsa under vispning.
  5. Dela kakan horisontellt i två delar. Bred ut ca 1/3 av fyllningen mellan bottnarna. Frosta toppen och sidorna av kakan med den återstående citronkrämen. Ställ in i kylen för att stelna.
  6. Värm marshmallowsen försiktigt i mikron för att mjuka upp dem. Låt svalna något och dra ut långa strängar mellan oljade fingrar och fäst på tårtan tvärsöver. Upprepa tills tårtan är täckt av spindelnät. Dekorera med en sugarpastespindel eller godis.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.