Förberedelsetid
Aktiv
1 h
Passiv
3 h
Totalt
4 h
Svårighetsgrad
-
Erfarna bröd
- Ugn225°C
Recension
5
stjärnor av fem
1 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängder- 6 ägg
-
100 g
Valio Laktosfri smör, rumstempereratSmör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
- 150 g mandelmassa
-
½ dl
Valio Laktosfri vispgräddeValio laktosfri vispgrädde kan användas i både varm matlagning, bakning och desserter. Ge smakerna i…
- 1 dl strösocker
- 1 msk vaniljextrakt
- 1 dl vetemjöl
- 1 dl potatismjöl
Fyllning och frosting
- 250 g mörk choklad
-
1 dl
Valio Laktosfri vispgräddeValio laktosfri vispgrädde kan användas i både varm matlagning, bakning och desserter. Ge smakerna i…
- 2 dl apelsinmarmelad
Dela recept
Instruktioner
- Separera äggulan och äggvitan och lägg i två separata skålar.
- Lägg rumstempererat smör och skivad mandelmassa i en matberedare och börja mixa. Tillsätt grädden lite i taget under mixning och därefter äggulorna, också lite i taget. Mixa till en slät smet.
- Vispa äggvitorna och sockret till ett fast skum.
- Blanda de torra ingredienserna och rör ner dem i kaksmeten. Slutligen, vänd försiktigt ner äggvitorna i smeten.
- Lägg ett bakplåtspapper eller smörpapper i botten av en rund form med löstagbar kant (ca 20 cm Ø). Häll 1/4-del av kaksmeten i formen.
- Grädda i mitten av ugnen i 225°C varmluftsugn eller 250 i °C vanlig ugn, i 4 minuter. Tårtbotten ska få en fin färg och vara genomgräddad. Testa med en provsticka.
- Smält choklad och grädde i en mikrovågsugn eller i ett vattenbad. Vispa slätt.
- Lägg på ett tunt lager marmelad på tårtan som du tagit ur ugnen. Bred på ett tunt lager, ca 1/6-del av chokladen medan den fortfarande är varm med en spatel eller kniv. Häll på ytterligare ett tunt lager smet, ca 1/4-del, och grädda i cirka 6 minuter. Upprepa ytterligare två gånger. Var noga med att kontrollera att tårtlagren är ordentligt gräddade.
- Spara resten av chokladblandningen och marmeladen till frostning.
- Låt kakan svalna ordentligt innan den tas ur formen.
- Applicera ett tunt lager av marmelad med en spatel. Värm chokladblandningen igen i en mikrovågsugnen eller i ett vattenbad. Häll chokladen över kakan och bred ut över kanterna med en spatel.
- Ställ kallt i 1-2 timmar innan servering.
Till recepten
Dela recept