Förberedelsetid
Aktiv
40 min
Totalt
40 min
Svårighetsgrad
-
Matlagningsentusiast
Recension
0
stjärnor av fem
0 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängderVaniljkräm
-
2 dl
Valio Laktosfri mjölkdryckI Valio laktosfri mjölkdryck har vi låtit alla smaker, vitaminer och mineraler vara kvar -…
- 3 krm vaniljpulver
- 1½ msk strösocker
- 2 msk majsstärkelse
- 3 äggulor
-
50 g
Valio smör normalsaltatVårt smör kärnar vi på traditionellt vis med färsk grädde och en nypa salt för…
Tårta
- 5 dl jordgubbar, färska
-
4 dl
Valio Laktosfri vispgräddeValio laktosfri vispgrädde kan användas i både varm matlagning, bakning och desserter. Ge smakerna i…
-
1 paket
Valio Laktosfri kvarg jordgubbLaktosfri kvarg med fyllig och rund smak av jordgubb. God som den är tillsammans med…
- 2 dl lemoncurd
- 3 färdiga marängbottnar
- 1 msk frystorkade jordgubbar
Dela recept
Instruktioner
Vaniljkräm
- Koka upp mjölk och vaniljpulver i en kastrull, ta bort från plattan och låt stå.
- Vispa samman socker, majsstärkelse och äggulor i en bunke.
- Koka upp vaniljmjölken igen, häll ned äggblandingen och värm försiktigt på låg värme samtidigt som du rör om tills det tjocknar.
- När krämen har tjocknat, ta bort kastrullen från plattan och tillsätt smöret under omrörning. Låt svalna.
Tårta
- Skiva jordgubbarna fint.
- Vispa grädde och kvarg fluffigt. Vänd ner 1 dl av jordgubbarna.
- Bred vaniljkräm och lemon curd på två av bottnarna. Lägg på jordgubbarna och lägg ihop.
- Lägg på den sista marängbottnen och toppa med vaniljkräm och jodgubbsgrädde.
- Dekorera med frystorkade jordgubbar.
Till recepten
Dela recept