Jordgubbstårta med maräng

Jordgubbstårta med maräng

Jordgubbstårta med maräng

Jordgubbstårta med maräng

En favorit till sommarens festligheter, en enkel och god tårta som garanterat kommer bli älskad av alla dina gäster!

8 Portioner
30 min
00 ratings

Ingredienser8 Portioner

Tårtbotten

3 st
Färdiga marängbottnar

Fyllning

1 paket
4 dl
5 dl
Färska jordgubbar
2 dl
Lemoncurd

Vaniljkräm

2 dl
1 ½ msk
Strösocker
2 msk
Majsstärkelse
3 st
Äggulor
3 krm
Vaniljpulver
50 g

Garnering

1 msk
Frystorkade jordgubbar

Gör så här

  1. Koka upp mjölk och vaniljpulver i en kastrull, ta bort från plattan och låt stå
  2. Häll upp strösocker och majsstärkelse och äggulor i en bunke, vispa men elvisp tills det blir pösigt
  3. Häll ned mjölk och vaniljblandningen tillsammans med övriga ingredienser i bunken och vispa tills det blir slätt
  4. Häll sedan tillbaka allt i kastrullen och värm försiktigt på låg värme samtidigt som du rör om tills det tjocknar
  5. När krämen har tjocknat, ta bort kastrullen från plattan och tillsätt smöret under omrörning, häll över krämen i en bunke och låt det svalna
  6. Skiva jordgubbarna fint
  7. Vispa grädde, kvarg och 1 dl jordgubbar fluffigt
  8. Skapa tårtlager genom att varva marängbottnarna med gräddblandning, färska jordgubbar, lemoncurd och vaniljkräm
  9. Dekorera genom att strö frystorkade jordgubbar ovanpå marängtårtan

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.