Fortsätt till innehållet

Kanintårta

Denna söta tårta är det perfekta bakverket till påsk eller till barnkalaset. Förutom sitt utseende så är tårtan härligt saftig med smak av citron. Vi har dekorerat med rosa sockerpasta men endast fantasin sätter gränser!

Kanintårta

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder

Fyllning och frosting

Kanindekoration

 • 50 g vit sockerpasta
 • 20 g svart sockerpasta
 • klubbor eller glasspinnar
 • 0 kg karamellfärg (rosa eller lila)
 • 0 kg marshmallows

Instruktioner

Kanindekoration

 1. Gör kanindekorationerna dagen innan så att de hinner torka ordentligt. Forma kaninöron av sockerpastan. Tryck in pinnarna halvvägs i öronen. Låt de torka på t ex på en klubba eller en glasspinne så att de behåller sin form. Forma även ögon och näsa av sockerpastan. Tryck in en tandpetare i näsan för att fästa den på kakan.

Kaka

 1. Smält smöret. Blanda med sockret och tillsätt de rumsvarma äggen ett och ett under vispning.
 2. Tvätta och riv citronskalen och pressa ur saften. Blanda det rivna citronskalet med mjölet, bakpulvret och vaniljsockret.
 3. Blanda växelvis mjölblandningen, yoghurten och citronsaften i äggblandningen, rör försiktigt.
 4. Fördela smeten i tre springformar (Ø 18 cm). Grädda i 175° i ca 25 minuter eller tills kakan är genomgräddad. Tårtbottnarna bakas jämnare och blir saftigare om man bakar i tre formar istället för en. Låt svalna.

Frosting och montering

 1. Vispa grädden fast och vänd ner kvargen. Bred ut ett tunt lager lemon curd på två av tårtbottnarna. Lägg ihop och bred kvargblandningen över hela kakan. Jämna till ytorna med en spatel.
 2. Placera dekorationerna på plats.
 3. Om du vill, spara ca ½ dl kvargblandning till kaninens lugg, färga den rosa. Spritsa ut luggen med en stjärntyll. Garnera gärna tårtfatet med marshmallows.

Till recepten


Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.