
Förberedelsetid
Aktiv
3 h
Passiv
25 min
Totalt
3 h 25 min
Svårighetsgrad
-
Erfaren kock
- Ugn175°C
Recension
4
stjärnor av fem
1 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängder-
150 g
Valio smör normalsaltatVårt smör kärnar vi på traditionellt vis med färsk grädde och en nypa salt för…
- 3 dl strösocker
- 1 msk vaniljsocker
- 4 ägg
- 4 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 1 dl citronsaft och skal
- 2 dl Valio Laktosfri yoghurt naturell ekologisk 2,5%
Fyllning och frosting
-
3⅓ dl
Valio Laktosfri vispgräddeValio laktosfri vispgrädde kan användas i både varm matlagning, bakning och desserter. Ge smakerna i…
-
1 paket
Valio Laktosfri kvarg citronLaktosfri kvarg med fyllig och rund smak av citron. God som den är tillsammans med…
- 1 dl lemon curd
Kanindekoration
- 50 g vit sockerpasta
- 20 g svart sockerpasta
- 2 klubbor eller glasspinnar
- 0 kg karamellfärg (rosa eller lila)
- 0 kg marshmallows
Dela recept
Instruktioner
Kanindekoration
- Gör kanindekorationerna dagen innan så att de hinner torka ordentligt. Forma kaninöron av sockerpastan. Tryck in pinnarna halvvägs i öronen. Låt de torka på t ex på en klubba eller en glasspinne så att de behåller sin form. Forma även ögon och näsa av sockerpastan. Tryck in en tandpetare i näsan för att fästa den på kakan.
Kaka
- Smält smöret. Blanda med sockret och tillsätt de rumsvarma äggen ett och ett under vispning.
- Tvätta och riv citronskalen och pressa ur saften. Blanda det rivna citronskalet med mjölet, bakpulvret och vaniljsockret.
- Blanda växelvis mjölblandningen, yoghurten och citronsaften i äggblandningen, rör försiktigt.
- Fördela smeten i tre springformar (Ø 18 cm). Grädda i 175° i ca 25 minuter eller tills kakan är genomgräddad. Tårtbottnarna bakas jämnare och blir saftigare om man bakar i tre formar istället för en. Låt svalna.
Frosting och montering
- Vispa grädden fast och vänd ner kvargen. Bred ut ett tunt lager lemon curd på två av tårtbottnarna. Lägg ihop och bred kvargblandningen över hela kakan. Jämna till ytorna med en spatel.
- Placera dekorationerna på plats.
- Om du vill, spara ca ½ dl kvargblandning till kaninens lugg, färga den rosa. Spritsa ut luggen med en stjärntyll. Garnera gärna tårtfatet med marshmallows.
Till recepten
Dela recept