Klassisk tårtbotten av sockerkaka

Klassisk tårtbotten av sockerkaka

Klassisk tårtbotten av sockerkaka

Klassisk tårtbotten av sockerkaka

En sockerkaksbotten är en klassisk bas till många tårtor. En sockerkaksbotten kan förberedas i god tid och även frysas. Här är ett recept på en tårtbotten som är luftig, saftig och otroligt god tillsammans med en mängd möjliga fyllningar.

12 Portioner
45 min
00 ratings

Ingredienser12 Portioner

4 st
Ägg
2 dl
Socker
1 dl
Vetemjöl
1 dl
Potatismjöl
1 tsk
Bakpulver

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smörj och strö mjöl i en form med löstagbar kant, på ca 24 cm i diameter.
  3. Blanda vetemjöl, potatismjöl och bakpulver i en bunke.
  4. Värm ägg och strösocker i en kastrull tills det blir fingervarmt, häll över i en bunke och vispa vitt och poröst med en elvisp.
  5. Sikta ner mjölblandningen i äggblandningen. Blanda försiktigt med en slickepott till en jämn smet och undvik att röra för mycket för att undvika att skapa luftbubblor.
  6. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen ca 30 minuter. Kontrollera med provsticka att kakan är helt torr och låt därefter botten svalna helt.
  7. Vänd upp botten, skär försiktigt längs med sidorna för att lossa den från formen och dela botten i 3 delar. Dekorera och fyll sedan tårtbotten med valfri fyllning.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.