Fortsätt till innehållet
Klassisk tårtbotten av sockerkaka

Klassisk tårtbotten av sockerkaka

En sockerkaksbotten är en klassisk bas till många tårtor. Tårtans botten kan förberedas i god tid och även frysas. Smaksätt gärna smeten med vaniljsocker, kardemumma eller finrivet citronskal. Lägg ihop bottnarna med grädde, kräm, sylt och färska bär för en lättlagad tårta till kalaset.

Klassisk tårtbotten av sockerkaka

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Smörj och strö bröa i en form med löstagbar kant (ca 24 cm Ø).
  3. Blanda vetemjöl, potatismjöl och bakpulver i en bunke.
  4. Värm ägg och strösocker i en kastrull tills det blir fingervarmt, häll över i en bunke och vispa vitt och pösigt med en elvisp.
  5. Sikta ner mjölblandningen i äggblandningen. Blanda försiktigt med en slickepott till en jämn smet men undvik att röra för mycket.
  6. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen ca 30 minuter. Kontrollera med provsticka att kakan är helt torr och låt därefter botten svalna helt.
  7. Vänd upp botten, skär försiktigt längs med sidorna för att lossa den från formen och dela botten i 3 delar.
  8. Dekorera och fyll tårtbottnarna med valfri fyllning.

Till recepten


Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.