Köttfärssås- och spaghettigratäng

Köttfärssås- och spaghettigratäng

Köttfärssås- och spaghettigratäng

Köttfärssås- och spaghettigratäng

När det blivit kvar köttfärssås och spaghetti från dagen innan är det här ett perfekt recept som gör Sveriges mest lagade rätt ännu godare med hjälp av lite örter, citron, vitlök och matlagningsgrädde.

4 Portioner
30 min
11 rating

Ingredienser4 Portioner

4 portioner köttfärssås och spaghetti som blivit kvar från dagen innan
½ st
citronskal, rivet
1 klyfta
vitlök, riven
3 dl
50 g
parmensanost, riven

Tips på passande örter

persilja, oregano, basilika, dragon och rosmarin

Vid servering

Rucola

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250 grader
  2. Blanda ihop köttfärssåsen och spaghettin med citronskal, vitlök och ca 1/2 dl färska hackade eller ca 2 tsk torkade örter.
  3. Rör ner matgrädden i blandningen.
  4. Häll upp i en ugnsfast form, riv över parmensanosten och ugnsbaka i ca 15 minuter.
  5. Toppa med lite rucola vid serveringen.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.