Laktosfri choklad-och hallontårta

Laktosfri choklad-och hallontårta

Laktosfri choklad-och hallontårta

Laktosfri choklad-och hallontårta

Recept på en ljuvlig laktosfri tårta med smak av choklad och hallon.

12 Portioner
3 h
11 rating

Ingredienser12 Portioner

Kakan

4 st
Ägg
4 dl
Strösocker
200 g
1 ½ dl
4 tsk
Bakpulver
4 tsk
Vaniljsocker
5 ½ dl
Vetemjöl
1 dl
Hallon (frysta och smulade)

Hallonmousse

3 dl
Hallonpuré (mixa frysta bär och sila i finmaskig sil)
3 st
Gelatinblad
½ dl
Strösocker
½ dl
Vatten
3 dl

Chokladmousse

150 g
Mörk choklad (70%)
4 st
Gelatinblad
2 dl
3 dl

Chokladgarnering

200 g
Mörk choklad (70%)

Gör så här

  1. Kakan

  2. Vispa socker och ägg med elvispen i minst 5 minuter.
  3. Smält smöret och blanda med mjölken.
  4. Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker.
  5. Blanda samman alla tidigare ingredienser och rör i de frysta hallonen.
  6. Smörj och bröa en hög form (10-12 cm) med måtten 20-22 cm i diameter och häll i smeten.
  7. Baka av i ugn i 40 minuter på 175°C. Känn med sticka så att kakan är färdig inuti. Låt svalna ordentligt.
  8. Hallonmousse

  9. Gör en sockerlag genom att koka socker och vatten, låt svalna.
  10. Lägg gelatinbladen i blöt och smält över vattenbad enligt instruktionerna på förpackningen, blanda med hallonpurén och sockerlagen.
  11. Vispa 3 dl grädde hårt. Vänd ihop grädden med hallonpuréblandningen.
  12. Låt stå kallt i 15-20 minuter innan du lägger den på tårtan.
  13. Chokladmousse

  14. Lägg gelatinbladen i blöt.
  15. Låt mjölken sjuda upp och bryt i 150 g av chokladen, rör om så att den smälter och lägg sedan i gelatinbladen. Låt svalna till den är ljummen.
  16. Vispa 3 dl grädde hårt. Vänd ihop grädden med chokladen.
  17. Låt stå kallt i 15-20 minuter innan du lägger den på tårtan.
  18. Chokladgarnering

  19. Smält chokladen över vattenbad.
  20. Bred ut över smörpapper och låt stelna tills nästan hård. Skär sedan ut rektanglar med hjälp av en sporre.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.