Fortsätt till innehållet

Linssoppa

En supergod vegansk linssoppa med chili för lite extra sting. Den här soppan är lika enkel som snabb, att den dessutom är billig är en bonus. Passar lika bra som en förrätt som en enklare huvudrätt.

Linssoppa

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • gul lök
  • 2 msk rapsolja
  • potatisar
  • 3 dl röda linser, torkade
  • ½ dl tomatpuré
  • 1½ l vatten
  • grönsaksbuljong, tärningar
  • 3 krm chiliflakes
  • ½ tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 dl oddlygood® Dream Fraiche
  • ½ msk citronsaft, färskpressad
  • 1 krm mynta eller persilja

Instruktioner

  1. Skala och hacka löken fint, fräs i olja utan att ta färg.
  2. Skala och tärna potatisarna.
  3. Skölj linserna.
  4. Lägg i potatis, linser, tomatpuré, vatten och buljongtärningar och rör om
  5. Tillsätt, chiliflakes, salt och peppar .
  6. Koka tills linserna och potatisen är mjuka, ca 20 minuter. Rör om då och då.
  7. Tillsätt dream fraiche och låt koka ytterligare 5 minuter.
  8. Smaka av med mynta och färskpressad citron och toppa med t ex persilja eller mynta.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.