Ingredienser

6 portioner

  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1⁄2 tsk salt
  • 6 1⁄2 dl Valio Oddlygood® havredryck, 1L
  • 3 st ägg
  • 1 dl finriven morot
  • 1 msk olja
  •     Tomatmix
  • 250 g plommontomater
  • 5 st soltorkade tomater i olja
  • 1 1⁄2 dl färsk persilja
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 tsk oregano
  • 3⁄4 tsk svartpeppar
  • 1⁄4 tsk salt

Mjölkfri ugnspannkaka med morot

Beskrivning

En mjölkfri ugnspannkaka med riven morot. Toppa med en tomatmix gjort på soltorkade tomater, plommontomater, vitlök och persilja. 

Ingredienser

6 portioner

  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1⁄2 tsk salt
  • 6 1⁄2 dl Valio Oddlygood® havredryck, 1L
  • 3 st ägg
  • 1 dl finriven morot
  • 1 msk olja
  •     Tomatmix
  • 250 g plommontomater
  • 5 st soltorkade tomater i olja
  • 1 1⁄2 dl färsk persilja
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 tsk oregano
  • 3⁄4 tsk svartpeppar
  • 1⁄4 tsk salt

Gör så här:

  1. Blanda de torra ingredienserna i en skål. Ha i havredryck, ägg och riven morot. Blanda. Låt smeten svälla. 
  2. Halvera eller skiva plommontomaterna, skär de soltorkade tomaterna i bitar och finhacka persiljan och vitlöken. Ha i grönsakerna tillsammans med kryddorna i en kall stekpanna och låt dem ta smak. 
  3. Värm ugnen till 250 grader. Häll smeten på bakplåtspapper i en långpanna (cirka 40x30 cm) och grädda först i nedre delen av ugnen i 10 minuter. Sänk temperaturen till 225 grader och fortsätt grädda i cirka 20 minuter. 
  4. När pannkakan är färdig, värm snabbt upp tomatmixen i stekpannan och fördela den sedan över pannkakan. 
  5. Servera som kvällsmål eller mellanmål.

Skriv en kommentar

Obligatoriska fält är markerade *

Kommentarer på Mjölkfri ugnspannkaka med morot

Anonymous skriver:

Jätte goda pannkakor
Jätte goda pannkakor


Populära avdelningar