En runebergstårta är en bakelse som äts i Finland på Runebergsdagen den 5 februari. Finlands nationalskald Johan Ludvig Runeberg påstås ha ätit denna tårta dagligen och tårtan fick därför sitt namn efter honom. Detta recept är gjort med vår goda Irish cream & coffee kvarg för extra saftighet. Toppa med grädde, hallonmarmelad och färska hallon.
Tårtbotten | |
---|---|
1 st | Ägg |
¾ dl | Socker |
½ dl | Farinsocker |
2 dl | Vetemjöl |
¾ dl | Krossad mandel |
1 tsk | Bikarbonat |
¼ tsk | Kardemumma |
1 dl | Flytande smör & rapsolja |
1 dl | |
Till att fukta tårtbotten | |
¾ dl | Varmt vatten |
½ dl | Socker |
1 dl | Punch |
Garnering | |
200 g | |
3 msk | Baileys Irish Cream |
1 dl | Hallonmarmelad |
1 ½ dl | Hallon (färska) |
Sök olika recept på typ och läsa populära recept.