Fortsätt till innehållet
Schwarzwaldtårta i glas

Schwarzwaldtårta i glas

Mörk choklad och körsbär passar riktigt bra ihop med grädde så påminner den här efterrätten om den klassiska schwarswaldtårtan. Vi gör dock tårtan i portionsglas och utan sprit, en perfekt avslutning på middagen eller som en modern tårta på kalaset.

Schwarzwaldtårta i glas

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder

Chokladtårta

  • 2 dl vetemjöl
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl kakao
  • 1 tsk bikarbonat
  • ägg
  • ½ dl
    Valio Laktosfri smör
    Smör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
    Valio Laktosfri smör 200 g
  • 2 dl
    Valio Laktosfri mjölkdryck
    I Valio laktosfri mjölkdryck har vi låtit alla smaker, vitaminer och mineraler vara kvar -…
    Valio Laktosfri mjölkdryck 3% 1l

Körsbärsmousse

Till servering

  • 1 dl körsbärssylt
  • 0 kg ätbara blommor

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Smält smöret. Tillsätt smör, ägg och mjölk under ständig vispning. Häll smeten i en form klädd med bakplåtspapper (ca 20–30 cm Ø).
  3. Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Tårtan får hellre vara fuktig än genomgräddad. Låt svalna ordentligt.
  4. Vispa kvarg och grädde i en bunke.
  5. Varva tårtbotten i bitar, sylt och gräddblandningen i burkar eller serveringsskålar.
  6. Garnera med tårtsmulor och blommor.

Tips

Du kan göra tårtbotten 1–3 dagar i förväg och förvara i kylskåp, eller ännu tidigare och frysa in den.

Till recepten


Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.