Små schwarzwaldtårtor

Små schwarzwaldtårtor

Små schwarzwaldtårtor

Njut av dessa små goda schwarzwaldtårtor fyllda med körsbärsmousse och körsbärssylt till efterrätt eller på kalaset.

12 Portioner
1 h
00 ratings

Ingredienser12 Portioner

Chokladtårta

2 dl
vetemjöl
2 dl
socker
1 dl
kakaopulver
1 tsk
bikarbonat
1 st
ägg
½ dl
2 dl
Valio Laktosfri mjölkdryck

Körsbärsmousse

400 g
2 dl
Valio Laktosfri vispgrädde

garnering

1 dl
körsbärssylt
ätbara blommor

Gör så här

  1. Mät upp de torra ingredienserna i en bunke, blanda ihop.
  2. Tillsätt ägg, smält smör och mjölk under ständig omrörning. Häll smeten i en 20–30 cm ugnsform klädd med bakplåtspapper.
  3. Grädda i nedre delen/mitten av ugnen i 175° grader i 20 minuter. Tårtan får hellre vara fuktig än genomgräddad.
  4. Låt tårtbotten svalna ordentligt.
  5. Vispa kvarg och grädde i en bunke. Blanda ned sylt.
  6. Varva tårtbotten, sylt och grädd- och kvargmousse i burkar.
  7. Garnera med tårtsmulor och blommor.
  8. Tips

  9. Du kan göra tårtbotten 1–3 dagar i förväg och låta den stå i kylskåp eller ännu tidigare och frysa in den. Den saftar då till sig.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.