Smashed vegoburgare

Smashed vegoburgare

Smashed vegoburgare

Smashed vegoburgare som görs med vegofärs, avokado och tomat. Burgarna toppas med en underbar vegansk hamburgerdressing och Veggie Cheddar.

4 Portioner
30 min
00 ratings

Ingredienser4 Portioner

Hamburgerdressing

75 g
Pickles
½ dl
Vegansk majonnäs
2 msk
2 tsk
Chilisås
1 nypa
Salt

Vegoburgare

½ st
Rödlök
1 stycke
Tomat
1 stycke
Avokado
4 stycke
Surdegsfrallor alt hamburgerbröd
500 g
Veganfärs, formbar
4 st
½ msk
Olja, till stekning
1 nypa
Salt
1 nypa
Svartpeppar

Gör så här

  1. Hamburgerdressing

  2. Finhacka pickles och blanda med samtliga ingredienser till dressingen.
  3. Vegoburgare

  4. Skiva rödlöken och tomaten. Halvera, kärna ur och skiva avokadon. Dela bröden.
  5. Värm en stekpanna eller stekhäll till högsta temperatur. Rulla funder tiden färsen till 4 bollar. Ringla ner lite olja på hällen/pannan och lägg ner färsen (observera att det bör vara ordentligt med utrymme mellan burgarna).
  6. Tryck till burgarna med ett smashjärn eller ex vis botten av en kastrull så att hamburgarna blir drygt 1 centimeter tjocka.
  7. Salta och peppra och låt de steka några minuter på varje sida tills de har en rejält brynt och frasig yta.
  8. Lägg på veggie slicen och rosta eller grilla brödhalvorna. Lägg gärna ett lock eller en kupa över hamburgarna för att Veggie slicen ska smälta ordentligt. Vill du ha extra krämighet går det bra att använda två skivor Veggie.
  9. Montera ihop hamburgaren och ät direkt.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.