Fortsätt till innehållet
Sommartårta med jordgubbar och mynta

Sommartårta med jordgubbar och mynta

Denna läckra marängtårta med jordgubbar och kvarg passar perfekt till våren och sommarens alla högtider. Allt går att förbereda men lägg ihop tårtan precis innan servering.

Sommartårta med jordgubbar och mynta

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder

Tårtbotten

  • 1¼ dl
    Valio Laktosfri smör
    Smör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
    Valio Laktosfri smör 500 g
  • 1 dl strösocker
  • äggulor
  • 1½ dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 0 kg
    Valio Laktosfri lättmjölkdryck
    I Valio laktosfri lättmjölkdryck har vi låtit alla smaker, vitaminer och mineraler vara kvar - och…
    Valio Laktosfri lättmjölkdryck 0,5% 1 L

Maräng

  • äggvitor
  • 1½ dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 dl mandelspån

Fyllning


Instruktioner

Tårtbotten

  1. Vispa smör och socker mjukt. Tillsätt äggulorna under vispning.
  2. Blanda de torra ingredienserna och tillsätt i blandningen. Varva med att tillsätta mjölken.
  3. Bred ut smeten till en rektangel (25 x 30 cm) på en bakplåtspappersklädd plåt. Grädda i mitten av ugnen i 180°C i 10 minuter.

Maräng

  1. Vispa äggvitorna hårt. Tillsätt socker i omgångar. Vispa tills äggvitan sitter fast i bunken då bunken vänds upp och ner.
  2. Ta ut tårtan från ugnen och bred på marängen med en sked. Strö över mandelflingorna.
  3. Grädda i mitten av ugnen i 15 minuter eller tills ytan är gyllenbrun. Låt svalna.

Fyllning och garnering

  1. Skiva jordgubbarna men spara några till garnering. Vispa grädde, kvarg och socker luftigt.
  2. Skär bottnen i två lika stora delar. Lyft över den ena delen till ett serveringsfat.
  3. Bred ut grädd- och kvargblandningen och lägg på jordgubbarna. Lägg den andra bottnen ovanpå.
  4. Dekorera med jordgubbar och mynta.

Till recepten


Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.