Tårta med kinderägg

Tårta med kinderägg

Tårta med kinderägg

En läcker och tilltalande tårta toppad med kinderägg! Tårtan är glutenfri och gjord utan gelatin. Perfekt till kalaset.

12 Portioner
12 h
00 ratings

Ingredienser12 Portioner

Tårtbotten

100 g
150 g
Mandelmassa
2 st
Ägg
2 msk
Kakao

Fyllning

2 ½ dl
200 g
Blockchoklad
200 g
Vit choklad
2 paket

Dekoration

2 dl
Chokladsås
Chokladägg och valfritt godis

Gör så här

  1. Vispa rumsvarmt smör och mandelmassa till ett lätt, fluffigt skum. Tillsätt de rumsvarma äggen ett och ett, vispa väl. Sikta ner kakaopulvret i skummet. Blanda tills det är slätt.
  2. Häll smeten i en smord Ø 20 cm springform klädd med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ca 20 min. Låt det svalna.
  3. Vispa grädden. Smält chokladen och den vita chokladen i separata skålar i mikron eller i vattenbad, rör om då och då, var noga med att det inte bränns vid.
  4. Använd en elektrisk mixer och blanda chokladen med ett paket färskost. Vänd till sist ner hälften av den vispade grädden. Bred ut fyllningen i formen, jämna till ytan.
  5. Förbered den vita chokladfyllningen på samma sätt som chokladfyllningen. Bred ut fyllningen i formen och jämna till ytan. Täck väl med plastfolie och låt stelna i kylen till nästa dag.
  6. Ta ut kakan från formen, använd en kniv eller en liten spatel till hjälp. Om ojämnheter kvarstår på kanterna kan du jämna ut det genom att köra en het kniv runt tårtans kant.
  7. Lägg chokladsåsen i en spritspåse och krama ur kanterna, var försiktig med överkanten på kakan. Häll resten av frostingen över kakan och fördela jämnt.
  8. Dekorera tårtan med chokladägg och chokladgodis. Om du vill att kakan ska vara glutenfri, använd inte barer som innehåller kex som dekoration.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.