Fortsätt till innehållet
Tårta med Kinderägg

Tårta med Kinderägg

En festlig chokladtårta som tar lite tid att göra men inte är så svårlagad som man kan tro. Tårtan är glutenfri och även laktosfri, om du väljer något annat att dekorera med än Kinderägg då de innehåller mjölk.

Tårta med Kinderägg

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder

Tårtbotten

Fyllning

Dekoration

  • 2 dl chokladsås
  • 0 kg chokladägg och valfritt godis

Instruktioner

  1. Vispa smör och mandelmassa till ett lätt, fluffigt skum. Tillsätt äggen ett i taget under vispning. Sikta ner kakaopulvret och blanda till en slät smet.
  2. Häll smeten i en smord springform (ca Ø 20 cm) klädd med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen i 175° i ca 20 minuter. Låt svalna.
  3. Vispa grädden fast. Smält blockchokladen och den vita chokladen i separata skålar i mikron eller i ett vattenbad, rör om då och då, var noga med att det inte bränns vid.
  4. Mixa ned ett paket färskost i varje chokladskål med en stavmixer eller elvisp. Vänd till sist ner den vispade grädden, hälften i varje skål. Bred först på den mörka choklad fyllningen på tårtan, jämna till ytan. Lägg på den vita chokladfyllningen och jämna till ytan. Täck med plastfolie och låt stelna i kylen, gärna till nästa dag.
  5. Ta ut kakan från formen, använd en het kniv (värm den i varmt vatten) eller en liten spatel till hjälp.
  6. Lägg chokladsåsen i en spritspåse och fördela över tårtan så att det rinner över kanterna.
  7. Dekorera tårtan med chokladägg och chokladgodis.

Till recepten


Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.