Ingredienser

15 portioner

Valio semlan

Beskrivning

Grädden gör semlan! Baka din semla med Valios laktosfria vispgrädde. 

Ingredienser

15 portioner

Gör så här:

  1. Blanda jästen med den rumsvarma mjölken. 
  2. Tillsätt ägg, socker, kryddor och lite mjöl. Rör om. 
  3. Häll i resten av mjölet lite i taget. 
  4. Blanda i rumsvarmt smör. 
  5. Låt jäsa i cirka 30 minuter i en bunke täckt med handduk. Degen ska dubblas i storlek under denna tid. 
  6. Fördela degen till jämna bullar 8-10 cm breda och några cm höga. Pensla lite ägg på toppen. 
  7. Grädda i mitten av ugnen på 220 grader ungefär 10-12 minuter eller tills bullarna har fått en fin gyllene färg. 
  8. Låt bullarna svalna medan du vispar ihop grädden med lite socker. 
  9. Mandelcrémen gör du genom att blanda rumstempererad mandelmassa tillsammans med ovispad vispgrädde, häll i lite grädde i taget för bra konsistens. 

Skriv en kommentar

Obligatoriska fält är markerade *

Kommentarer på Valio semlan

Maria Sundqvist skriver:

Semla
Ugnsvärme?

Kelly skriver:

Hej Maria,
Hej Maria, Tack för din fråga! Grädda semmelbullarna i mitten av ugnen på 220 grader i 10-12 minuter. Hoppas det smakar! Varmaste hälsningar, Gustav på Valio


För mer information om maghälsa

Populära avdelningar