Kantareller, skogets guld, blir gott till det mesta. Har du mot förmodan några kantareller över så är det väldigt smidigt att slänga ihop en enkel och god kantarellpaj. Den funkar till kräftskivan, buffébordet eller att äta bara som den är tillsammans med en god sallad.
Pajdeg | |
---|---|
150 g | |
3 ½ dl | Vetemjöl |
1 dl | Riven ost |
2 msk | Kallt vatten |
2 krm | Salt |
1 tsk | Torkad timjan |
Fyllning | |
600 g | Färska kantareller |
½ st | Purjolök |
1 klyfta | Vitlök |
2 msk | |
Salt | |
Svartpeppar | |
Äggstanning | |
3 st | Ägg |
3 dl | Valio Laktosfri vispgrädde |
1 dl | |
1 dl | Riven ost, förslagsvis Västerbottenost |
Salt | |
Peppar | |
Garnering | |
Smörstekta kantareller | |
Färska örter, t ex timjan eller gräslök |
Sök olika recept på typ och läsa populära recept.