Fortsätt till innehållet

Havrekakor

Havrekakor är alltid lika uppskattat att bjuda på. Den här juliga varianten passar lika bra till adventsfikat som på julbordet.

Havrekakor

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • 150 g havregryn
  • 150 g vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk kanel, malen
  • 3 msk
    Valio Laktosfri smör
    Smör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
    Valio Laktosfri smör 500 g
  • 2 dl
    Valio Laktosfri mjölkdryck
    I Valio laktosfri mjölkdryck har vi låtit alla smaker, vitaminer och mineraler vara kvar -…
    Valio Laktosfri mjölkdryck 3% 1l
  • 2 tsk honung

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Blanda havregryn, mjöl, bakpulver, salt, vaniljsocker och kanel i en djup skål.
  3. Smält smöret i en kastrull. Vispa ned mjölken och honungen.
  4. Vispa ned mjölkblandningen i mjölblandningen och rör till en jämn smet.
  5. Klicka ut en matsked smet i taget på ett bakplåtspapper.
  6. Grädda i 20 minuter.
  7. Låt kakorna svalna innan de serveras.

Till recepten


Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.