Jordärtskockssoppa med friterad ostronskivling

Jordärtskockssoppa med friterad ostronskivling

Jordärtskockssoppa med friterad ostronskivling

Jordärtskockssoppa med friterad ostronskivling

En krämig och smakrik jordärtskockssoppa med Oddlygood Dream Fraiche och friterad ostronskivling.

4 Portioner
45 min
00 ratings

Ingredienser4 Portioner

Soppan

1 st
Gul lök
2 st
Vitlöksklyftor
500 g
Jordärtskockor
1 ½ dl
Vitt vin
2 dl
5 dl
Vatten
1 ½ msk
Svampfond
1 krm
Salt
1 krm
Svartpeppar
1 msk
Margarin

Friterad svamp

180 g
Färsk ostronskivling
1 krm
Salt
1 krm
Svartpeppar
3 msk
Rapsolja

Till servering

4 st
Färska rosmarinskvistar
1 msk
Kallpressad rapsolja

Gör så här

  1. Börja med att skala och skiva löken och vitlöken. Hetta upp en kastrull med rikligt med margarin och stek löken och vitlöken mjuka.
  2. Skala och tärna under tiden jordärtskockorna. Vänd ner dem i kastrullen och slå i det vita vinet. Låt vinet koka i 2 minuter så alkoholen kokar bort.
  3. Häll ner Oddlygood Dream Fraiche, vatten och svampfond och rör om. Låt koka upp och koka därefter under lock i ca 20 minuter tills jordärtskockorna mjuknat.
  4. Fritera under tiden svampen. Hetta upp en stekpanna med rikligt med olja och dra svampen ca 1 cm tjocka strimlor. Stek svampen i oljan tills den är knaprig. Ta åt sidan och salta och peppra på en tallrik.
  5. Mixa till en slät soppa och smaka av med salt och peppar.
  6. Servera soppan toppad med friterad svamp, färsk rosmarin, kallpressad rapsolja och lite salt och peppar.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.