Fortsätt till innehållet
Jordärtskockssoppa med friterad ostronskivling

Jordärtskockssoppa med friterad ostronskivling

En krämig och smakrik vegansk jordärtskockssoppa med Oddlygood Dream Fraiche och friterad ostronskivling.

Jordärtskockssoppa med friterad ostronskivling

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder

Soppan

  • gul lök
  • vitlöksklyftor
  • 500 g jordärtskockor
  • 1½ dl vitt vin
  • 2 dl oddlygood® Dream Fraiche
  • 5 dl vatten
  • 1½ msk svampfond
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 0 kg margarin

Friterad svamp

  • 180 g färsk ostronskivling
  • 3 msk rapsolja
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar

Till servering

  • färska rosmarinskvistar
  • 1 msk kallpressad rapsolja

Instruktioner

  1. Skala och skiva löken och vitlöken. Skala och tärna jordärtskockorna.
  2. Hetta upp en kastrull med rikligt med margarin och stek löken och vitlöken mjuka ca 5-10 minuter.
  3. Vänd ner jordärtskockstärningarna i kastrullen och tillsätt vita vinet. Låt koka i några minuter så alkoholen kokar bort.
  4. Häll ner dream fraiche, vatten och svampfond och rör om. Koka upp och koka därefter under lock i ca 20 minuter tills jordärtskockorna mjuknat.
  5. Fritera under tiden svampen. Rensa och dra den i tjocka strimlor. Hetta upp en stekpanna eller en tjockbottnad kastrull med rikligt med olja. Frityrstek svampen i oljan tills den är knaprig. Lägg på ett hushållspapper, salta och peppra.
  6. Mixa soppan slät och smaka av med salt och peppar.
  7. Servera soppan toppad med friterad svamp, rosmarin och kallpressad rapsolja.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.