Förberedelsetid
Aktiv
45 min
Totalt
45 min
Svårighetsgrad
-
Matlagningsentusiast
Recension
0
stjärnor av fem
0 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängderSoppan
- 1 gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- 500 g jordärtskockor
- 1½ dl vitt vin
- 2 dl oddlygood® Dream Fraiche
- 5 dl vatten
- 1½ msk svampfond
- 1 krm salt
- 1 krm svartpeppar
- 0 kg margarin
Friterad svamp
- 180 g färsk ostronskivling
- 3 msk rapsolja
- 1 krm salt
- 1 krm svartpeppar
Till servering
- 4 färska rosmarinskvistar
- 1 msk kallpressad rapsolja
Dela recept
Instruktioner
- Skala och skiva löken och vitlöken. Skala och tärna jordärtskockorna.
- Hetta upp en kastrull med rikligt med margarin och stek löken och vitlöken mjuka ca 5-10 minuter.
- Vänd ner jordärtskockstärningarna i kastrullen och tillsätt vita vinet. Låt koka i några minuter så alkoholen kokar bort.
- Häll ner dream fraiche, vatten och svampfond och rör om. Koka upp och koka därefter under lock i ca 20 minuter tills jordärtskockorna mjuknat.
- Fritera under tiden svampen. Rensa och dra den i tjocka strimlor. Hetta upp en stekpanna eller en tjockbottnad kastrull med rikligt med olja. Frityrstek svampen i oljan tills den är knaprig. Lägg på ett hushållspapper, salta och peppra.
- Mixa soppan slät och smaka av med salt och peppar.
- Servera soppan toppad med friterad svamp, rosmarin och kallpressad rapsolja.
Till recepten
Dela recept
Hitta fler recept!
Sök olika recept på typ och läsa populära recept.