Fortsätt till innehållet
Laktosfria citronbiskvier i långpanna

Laktosfria citronbiskvier i långpanna

Här är recept på den populära och klassiska kondisbiten. Vi har förenklat receptet och lagat den i långpanna och smaksatt med citron, lemoncurd och vit choklad. Enkelt, gott och sötsyrligt!

Laktosfria citronbiskvier i långpanna

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder

Laktosfri lemoncurd

  • äggulor
  • 1⅓ dl strösocker
  • 1 dl citronsaft, färskpressad
  • 100 g
    Valio Laktosfri smör, kallt
    Smör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
    Valio Laktosfri smör 200 g

Botten

  • 450 g mandelmassa
  • äggvitor
  • 1 dl strösocker

Smörkräm

  • 300 g
    Valio Laktosfri smör, rumsvarmt
    Smör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
    Valio Laktosfri smör 200 g
  • ½  cItron, saft och skal
  • 3½ dl florsocker
  • 3½ dl laktosfri lemoncurd
  • äggula

Vit chokladgrädde

  • 300 g laktosfri vit choklad
  • 1 dl
    Valio Laktosfri vispgrädde
    Valio laktosfri vispgrädde kan användas i både varm matlagning, bakning och desserter. Ge smakerna i…
    Valio Laktosfri vispgrädde 35%  5 dl

Topping

  • 250 g hallon, färska
  • 1 krm kardemumma, malen

Instruktioner

Laktosfri lemoncurd

  1. Vispa äggulorna med hälften av sockret ljusgult och luftigt .
  2. Koka upp citronsaften med resten av sockret i en kastrull. Tillsätt äggblandningen och värm till ca 83° under ständig vispning.
  3. Klicka ner smöret och vispa slätt. Låt svalna.

Botten

  1. Värm ugnen till 175° .
  2. Klä en ugnsfarm eller långpanna (ca 30x20 cm) med ett bakplåtspapper.
  3. Riv mandelmassan grovt i en bunke och tillsätt äggvitorna och sockret. Vispa till en jämn smet.
  4. Bred ut smeten i formen. Grädda i ca 25 minuter tills den fått lite färg och stelnat på ytan. Låt svalna.

Smörkräm

  1. Lägg smöret i en bunke. Tvätta och riv ner det yttersta skalet av citronen fint. Pressa ner saften.
  2. Tillsätt florsocker, lemon curd och äggula.
  3. Vispa smörkrämen tills den är lätt och luftig.
  4. Bred krämen över bottnen. Ställ tårtan kallt, gärna i frysen, ca 15 minuter.

Vit chokladgrädde

  1. Koka upp grädden.
  2. Hacka choklad fint och vänd ner. Låt svalna ca 10 minuter.
  3. Bred chokladgrädden över kakan. Ställ kallt ca 15 minuter.

Topping

  1. Skär kakan i fina bitar.
  2. Toppa med hallon före servering. Strö gärna över lite nymalen kardemumma.

Till recepten


Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.