Liams lasagnesoppa

Liams lasagnesoppa

Liams lasagnesoppa

Här är en god och lättlagad lasagnesoppa, passar perfekt som vardagsrätt och är både enkel att göra och snäll för plånboken.

6 Portioner
45 min
00 ratings

Ingredienser6 Portioner

4 st
morötter
2 st
gul lök
3 st
stjälkselleri
4 st
vitlöksklyftor
2 msk
½ dl
tomatpuré
500 g
köttfärs
800 g
konserverade körsbärstomater
½ msk
cayennepeppar
½ msk
timjan
½ msk
torkad basilika
1 msk
soja
1 msk
kalvfond
1 dl
1 l
vatten
500 g
pasta
salt
peppar

Bechamelsås

50 g
½ dl
mjöl
5 dl
1 dl
1 krm
muskot
1 tsk
umamipulver eller MSG
1 tsk
vinäger
salt
peppar
parmensan, riven
persilja

Gör så här

  1. Hacka upp morötter, lök, selleri och vitlök.
  2. Smält smör i en gryta eller stor kastrull och häll ner morötter, gul lök och selleri låt dem svettas i grytan.
  3. Lägg sedan i vitlöken, låt den bli genomskinlig och häll sedan i tomatpuré och låt den bryna lite tillsammans med grönsakerna.
  4. Putta grönsakerna åt sidan i grytan och lägg i köttfärsen, stek på hög värme och häll på lite vatten.
  5. Lägg i körsbärstomaterna och addera kryddor, soja och fond.
  6. Krossa tomaterna i grytan (gärna med en ballongvisp!) och rör under uppvärmning.
  7. Häll i en skvätt mjölk och låt soppan puttra under lock i ca 15 min.
  8. Koka upp vatten i en kastrull och häll sedan vattnet i grytan.
  9. Lägg i pastan i grytan och koka ihop i ca 5-10 minuter (beroende på pastans koktid).
  10. Salta och peppra efter smak.
  11. Bechamelsås

  12. Smält smör i en kastrull. Addera mjöl, mjölk och grädde.
  13. Tillsätt muskot, umamikrydda och vinäger. Smaka av med salt och peppar.
  14. Servera lasagnesoppan i soppskål och ringla bechamelsås över, toppa med hackad persilja och riven parmensan.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.