
Förberedelsetid
Aktiv
20 min
Passiv
25 min
Totalt
45 min
Svårighetsgrad
-
Nybörjarkock
- Ugn200°C
Recension
5
stjärnor av fem
1 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängder- 250 g spaghetti
- 400 g köttfärs, t ex blandfärs
- 1 gul lök, finhackad
- ¼ tsk salt
- ½ tsk svartpeppar
-
250 g
Valio Middagsmagi ostcrème cheddarMiddagsmagi ostcrème cheddar har en god & fyllig ostsmak och en krämig konsistens. Den laktosfria…
- 2½ dl vatten
- ½ grönsaksbuljongtärning
-
2 dl
Valio Laktosfri mellanmjölkdryck 1,5%I Valio laktosfri mellanmjölkdryck har vi låtit alla smaker, vitaminer och mineraler vara kvar -…
- 1 ägg
- 70 g, ca ½ paket bacon
- 0 kg olja eller smör till stekning
Dela recept
Instruktioner
- Bryt spaghettin i mindre bitar och koka den i saltat vatten enligt anvisning på förpackningen.
- Bryn färsen och löken i en stekpanna med lite fett tills löken mjuknat och färsen fått lite färg, ca 10 minuter. Krydda med salt och peppar.
- Rör ner ostcrème och vatten och smula ned buljongtärningen. Sjud några minuter under omrörning.
- Häll den kokta, avrunna spaghettin i en ugnsform. Blanda ned färsen.
- Vispa samman mjölken och ägget och häll över gratängen. Lägg baconskivorna, delade i lite mindre bitar, ovanpå.
- Grädda i mitten av ugnen i 200°C i ca 25 minuter tills baconet fått lite färg.
- Servera med ketchup och en sallad.
Till recepten
Dela recept