Fortsätt till innehållet

Våfflor med havre

Våfflor med havre och dinkel ger en mer mättande och smakrik våffla. Du kan även byta ut dinkelmjöl mot rågsikt eller vetemjöl. Vispa inte smeten mer än nödvändigt för att undvika sega våfflor.

Våfflor med havre

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder

Till servering

  • 2 dl
    Valio Laktosfri vispgrädde
    Valio laktosfri vispgrädde kan användas i både varm matlagning, bakning och desserter. Ge smakerna i…
    Valio Laktosfri vispgrädde 35%  5 dl
  • 1 dl blåbärssylt
  • 2 dl blåbär, färska eller frysta

Instruktioner

Våffelsmet

  1. Blanda havregryn, mjöl, bakpulver och salt i en bunke.
  2. Tillsätt vatten och mjölk, rör om till en jämn smet. Låt svälla ca 30 minuter.
  3. Smält smöret och rör ner i smeten. Grädda våfflorna gyllene i våffeljärn. Lägg dem på ett galler när de är klara så håller de sig frasiga längre, lägg dem ej på varandra.

Till servering

  1. Servera med lättvispad grädde, sylt och blåbär.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.