Fortsätt till innehållet

Frasiga våfflor

Ljuvliga våfflor som är extra mättande med både kvarg och grädde.

Frasiga våfflor

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder

Instruktioner

  1. Smält 50 g smör och låt svalna till rumstemperatur. Använd resten av smöret till smörjning av våffeljärnet.
  2. Blanda mjölk, ägg, det smälta smöret och salt i en skål.
  3. Vispa 3 dl grädde lätt och blanda ned i smeten.
  4. Tillsätt mjölet och låt svälla ca 15 minuter.
  5. Grädda våfflorna i våffeljärnet, smörj med det resterande smöret vid behov.
  6. Vispa 2 dl vispgrädde och blanda ned kvargen.
  7. Servera gärna med jordgubbar och ätbara blommor för extra fina våfflor.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.