Fortsätt till innehållet
Vegansk Morotssoppa

Vegansk Morotssoppa

Gott, nyttigt och billigt - tre bra grejer med morotssoppa. Denna är dessutom vegansk. Morotsoppan får lite extra sting med hjälp av chilin och vill man ha mer av den varan kan man tillsätta lite finriven ingefära.

Vegansk Morotssoppa

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • 1 kg morötter
  • röd chili, urkärnad
  • gul lök
  • vitlöksklyfta
  • 1 msk olivolja
  • 0 kg salt och svartpeppar
  • grönsaksbuljongtärningar
  • 1 l vatten
  • ½ dl oddlygood® Easy Whipping

Instruktioner

  1. Skala och skär morötterna i skivor. Finhacka chilin. Skala och finhacka lök och vitlök.
  2. Fräs löken mjuk i ca 5 minuter i en kastrull med lite olja. Tillsätt morötterna och chilin och fräs lite till.
  3. Tillsätt vatten och buljong. Koka ca 15 minuter eller tills grönsakerna är mjuka. Salta och peppra.
  4. Häll i kokosgrädde och mixa soppan slät. Koka upp igen.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.