Fortsätt till innehållet
Vegansk potatisgratäng

Vegansk potatisgratäng

En klassisk potatisgratäng är alltid populärt och funkar både vid festligare tillfällen och när man vill förgylla vardagsmiddagen. Gratängen är vegansk och riktigt krämig.

Vegansk potatisgratäng

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • 1 kg potatis
  • gula lökar
  • 5 dl oddlygood® Easy Cooking
  • 150 g Valio Oddlygood® Veggie grated
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skala och skiva potatisen och löken tunt.
  3. Blanda havregrädde, ost, salt och peppar i en bunke.
  4. Varva potatisen och löken i en smord form. Häll över gräddblandningen och toppa med osten.
  5. Grädda i ca 45 minuter tills potatisen är mjuk. Täck eventuellt med folie under gräddningen om gratängen får för mycket färg.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.