Fortsätt till innehållet

Blomkålssoppa

Vårt bästa recept på blomkålssoppa är en lika enkelt som det är klassiskt, med en len och mild smak. Toppa gärna blomkålssoppan med hackad gräslök eller persilja innan servering och servera med bröd.

Blomkålssoppa

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • 700 g blomkål
  • buljongtärning
  • 6 dl vatten
  • 2½ dl oddlygood® Easy Cooking
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 krm salt
  • ½ dl hackad persilja eller gräslök

Instruktioner

  1. Skär blomkålen i mindre bitar.
  2. Koka upp buljongtärningen med vattnet. Lägg i blomkålen och koka den mjuk ca 10 minuter.
  3. Häll av och spara buljongen. Mixa blomkålen till en slät puré med lite av buljongen. Blanda ned resten av buljongen och havregrädden.
  4. Koka upp och smaka av med salt och peppar.
  5. Strö över örter och ringla ev över olivolja vid servering.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.