Förberedelsetid
Aktiv
30 min
Passiv
40 min
Totalt
1 h 10 min
Svårighetsgrad
-
Matlagningsentusiast
- Ugn200°C
Recension
5
stjärnor av fem
1 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängder- 4 kycklingbröstfiléer
- 0 kg salt
- 0 kg svartpeppar
- 1 msk vetemjöl
-
½ dl
Valio Laktosfri smörSmör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
- 2 gul lök, hackad
- 1 vitlök, hackad
- 1 citronsaft och skal
- 5 dl kycklingbuljong
-
2 dl
Valio Laktosfri lätt crème fraiche 12%Valio laktosfri lätt crème fraiche har en naturell, krämig, god och fyllig smak. Passar bra…
- 2 tsk timjan, färsk
- 1 lagerblad
- 2 msk kapris
Dela recept
Instruktioner
- Salta och peppra kycklingfiléerna. Vänd dem i vetemjöl.
- Stek kycklingen i smör tills den fått en gyllenbrun färg. Lägg i en ugnsfast form.
- Bryn löken i stekpanna. Tvätta citronen, skala remsor av det yttersta gula skalet och pressa ut saften. Tillsätt citronskal, citronsaft och resten av ingredienserna. Koka upp och häll över blandningen i ugnsformen.
- Gratinera i 200°C, 40 minuter.
Topping
- Toppa med timjankvistar och kapris.
- Servera med ris, bulgur eller potatis.
Till recepten
Dela recept